10-те най-красиви плажа в Италия

Опитваме се да не навредим на никого, защото в Италия красивите плажове ще са повече от два пъти.

Тук са 10 от многото плажове, повече или по-малко известни и повече или по-малко скрити, на целия полуостров, от Елба до Сардиния, минавайки през Марке, Абруцо и Лигурия.

Пясък или камъчета, километри от арената, пътеки през горите и боровите гори и дълбоки морски дъна, където можете да плувате с шнорхел сред малките риби: наистина има по нещо за всеки!

1. Baia dei Saraceni, Savona, Лигурия

Плаж от фин пясък, свободен, с кристално чиста вода и скали, които са нарисувани в синьо.

Шоу, което да живее за онези, които се намират в частите на Савона, натопи се в чисти води.

Единственият недостатък, както в почти всички морски курорти, е търсенето на близък паркинг: или пристигате на разсъмване, или ще вземете превозните средства от близкия Varigotti.

2. Кала Виолина, Гросето, Тоскана

След хубава разходка в боровата гора, тук идва скрит и вкусен залив. Прекрасно място, но напоследък доста претъпкано, особено през летните уикенди. Идеалното място е да стигнете до там с велосипед, да се потопите рано сутрин и да се върнете на пътя преди обяд!

3. Фиоренцуола ди Фокара, Пезаро, Марке

Сред малките села и цъфтящи метли тук е пейзажът на горния Адриатическо море, който не очаквате от природния парк на Монте Сан Бартоло. Плажът Fiorenzuola di Focara е синьо, зелен и пясъчен, макар и да не е кристално чист, и се разхождате в морето с метри. Пристигате в селото и вземете удобния трансфер до морето. Донесете вода и храна, има само един търговец на дребно.

Открийте най-красивите природни басейни в света

4. La Pelosa, Stintino, Сардиния

Играта се замърсява: тук сме в тропиците. Би било излишно да се отбележи, че Сардиния остава непобедена и за 2016 г., тъй като на острова се намират поне десет райски плажа !

Стинтино, който трябва да се избягва през месеците на масовия туризъм, остава чудо за очите, за плуване към кулата, за разходка наоколо. Пазете се от изгаряния, ветровито е: покрийте се добре през най-горещите часове, вземете чадъри и носете кремове с висока защита.

5. Плажът на Сансоне, Елба

Тук се намирате в малък рай на няколко километра от Портоферрайо, до който се стига по панорамна пътека. Кристално чисто море на тихо и спокойно място, което обаче трябва да се избягва, когато има масов туризъм, морско дъно от скали, между скали и скали с изглед към морето, не е подходящо за тези, които имат трудности при придвижване или за разходки.

6. Кала Бианка от Марина ди Камерота, Чиленто, Кампания

Кралицата на неаполитанските плажове, райско кътче на спокойствие в защитена местност, може да бъде достигнато след дълга разходка от около два часа през планината Луна. Очевидно е, че трябва да донесете вода и храна и това е за най-смелите и авантюристи, но чистата и чиста вода, за да се изкъпе сред малката риба, полага всички усилия.

7. Плаж Матината, Гаргано, Пулия

Предполагащите, очарователни и диви брегове на Матинанте и Гаргано не можеха да липсват. Тук, сред кристално чисти води и бели варовикови скали с изглед към морето, релаксиращите бани се правят в девствена природа. Единственият недостатък: понякога пристигат туристически лодки, които обикалят пещерите.

8. Плаж Тропеа, Калабрия

Прекрасен и внушителен морски, бял пясък, добре поддържана среда. Това очарователно място на калабрийското крайбрежие е идеално за тези, които обичат да плуват, а водата е кристално чиста, прозрачна и синя, вече доста висока на няколко метра от брега. Слънчеви бани или накисване във вълните можете да видите в голяма скала, на която стои църквата и типичните сгради на Тропея.

9. Кала Роса, Фавиняна, Сицилия

Синьо, за да ни остави сърце, движещо се. Според мнозина, най-красивият плаж на острова. Незаразени и свободни, от дясната страна има кариери, в които е възможно да се приюти от слънцето. Рискът е, че никога няма да излезете от водата, да се изкъпете в потоците и след това да се изкачите на слънчеви бани върху плоски скали и да се насладите на прекрасния спектакъл е истинска уелнес терапия.

10. Rocca San Giovanni, Абруцо

Покрай прекрасния бряг на Трабочи тук има плаж не от пясък, а камъни, с прекрасно и кристално море.

В допълнение към дълбините на ясния Сан Джовани, можете също да разгледате близките заливи чрез гмуркане с шнорхел. Дива, но приветлива дестинация, с уникална гледка, където е възможно да останете в романтични селски къщи на първите хълмове.

Тук са и други дестинации за естествени почивки