Естествено лечение на болки в гърба: 3 основни съвета

Болките в кръста обикновено засягат хора в много активна възраст, между 30 и 60 години. Това е много често срещано заболяване, причинено от мускулни щамове в лумбалната област, което води до проблеми с болката и подвижността.

Трябва да стане ясно, че освен това всеки човек е уникален и дори ако болките в долната част на гърба обикновено изчезват между 3 и 6 седмици, винаги трябва да имате лекарски контрол.

Понякога проблемът обикновено произхожда от херния или от някакво заболяване и като такава е важно да има съвет от добри професионалисти.

От друга страна, ние у дома също можем да следваме някои прости и естествени съвети, които ще ни помогнат да имаме по-добро качество на живот и да ускорим процеса на възстановяване. Разгледайте съветите по-долу.

1. Почивка, но не пълна

Първото нещо, което усещаме, когато болките в долната част на гърба са интензивна и "гореща" болка в долната част на гърба. Много пациенти описват, сякаш са "разделени наполовина". За нас е много трудно да се движим, да се въртим и дори да седнем.

Прочетете също: какви са 9-те най-добри мускулни релаксанти

Болката в долната част на гърба, както казахме преди, обикновено се разрешава напълно в рамките на 3 до 6 седмици. Това означава, че обикновено пациентът е недееспособен до един месец.

Означава ли това, че трябва да почиваш през цялото време? Отговорът е не.

  • Най-препоръчително е да се поддържа строга почивка през първите два или три дни. Болката е интензивна и нервите стават много възпалени, така че през това време е невъзможно да се прави никаква дейност.
  • След това време, оставайки неподвижни или легнали, мускулите ще започнат да отслабват, а слабите му мускули ще влошат здравето на гръбначния ни стълб.
  • Необходимо е да се правят меки упражнения, в интензивността, която ни позволяват собствената болка или раздразнение. В дните след тези 48 часа трябва да бъдем възможно най-активни, защото ако не направим това, болката ще продължи по-дълго.

Какви упражнения можем да направим?

Можем да се обърнем към специалист по гръбначно здраве, като физиотерапевт, мануален терапевт или лекар, специалист по физическа медицина и рехабилитация.

Въпреки това, у дома можем да правим малки, леки упражнения за разтягане, за да подсилим долната част на гърба.

  • Можем да ходим по-бавно или да използваме стационарен велосипед.
  • Плуването малко всеки ден също е едно от най-добрите упражнения, които можем да направим за лечение на болки в кръста.

2. Естествени противовъзпалителни средства за болки в кръста

2.1 Орално противовъзпалително: джинджифил

Ще бъде много добре да се подготвят две чаши чай от джинджифил на ден. Той е един от най-добрите природни противовъзпалителни средства, с които разполагаме и който от своя страна може да замени обезболяващите, които приемаме за лечение на проблема.

Просто влейте една чаена лъжичка корен от джинджифил (5 грама) на всяка чаша вода (250 ml). Пийте топло след хранене.

2.2 Тематични противовъзпалителни средства: руе етерично масло, хвощ и розмарин

Сред най-препоръчваните растения за облекчаване на тази болка, намираме както розмарин, така и скумрия. В този случай ще врим един литър вода и ще добавим една супена лъжица и половина хвощ (15 грама) и същото количество розмарин.

Разберете: Каква е целта и свойствата на хвощта?

Оставете инфузията да се появи в продължение на 20 до 30 минути, след което оставете водата да се затопли.

Натопете марля с тази лекарствена смес и нанесете на долната част на гърба, докато правите половин час почивка. Ако го правите два пъти на ден, ще получите малко облекчение.

Рю, на свой ред, освен че е добра противовъзпалителна, стартира като добро естествено средство за намаляване на болката и релаксация.

Затова ви препоръчваме да търсите вашето етерично масло в магазините на естествените продукти, за да можете да правите добри масажи с него. Това е много интересно алтернативно лечение.

3. Когнитивно-поведенческо лечение за болки в кръста

Този факт, макар на пръв поглед да не изглежда релевантен, е много важен и трябва да го разгледаме.

Има много хора, които, страдащи от болки в кръста, избягват да се движат, като се фокусират върху много интензивен страх от движение, защото го свързва с болка и това поражда още по-голямо напрежение и мускулно претоварване.

Това е порочен кръг: болката причинява страх, страхът предизвиква идеята, че не трябва да се движим, а от своя страна неподвижността допълнително разпалва нервите и отслабва мускулите на долната част на гърба.

  • Трябва да знаем, че за лечение на болки в кръста е необходимо време. Ще отнеме поне месец преди пациентът да се почувства много добре.
  • През това време трябва да знаете, че трябва да хармонизирате ума и емоциите си с оста на гърба си: повече напрежение ще причини повече болка. Затова останете спокойни, отпуснете се и направете всичките си движения гладки. Дръжте страха от ума си и мислете, че ще се чувствате по-добре всеки ден.
  • Излезте на разходка, отпуснете се ден след ден, където можете да правите леки движения, да разсейвате ума и да избягвате, преди всичко, да сте тихи и да злоупотребявате с противовъзпалителните лекарства.

Възможно е във вашия град да има клиники, които функционират като училища за коригиране на стойката.

Там те ще преподават постурална хигиена, ергономия, как да носят тежести, какви видове упражнения са най-подходящи за предотвратяване на бъдещи проблеми и по същество да поддържат по-добро качество на живот с гръбначния ни стълб.