2 DIY козметика, за да запазите тена си

На почивка ние следвахме всички предпазни мерки, за да загарнем еднозначно и без да имаме обриви и слънчеви изгаряния и да се върнем от почивка, най-накрая имаме златен и здрав цвят.

Как да поддържаме тена колкото се може по-дълго, без да накара кожата да се напука и да се изцапа, за да унищожи всичко?

Преди всичко трябва да избягваме прекалено агресивните детергенти, използването на твърде твърди гъби и прекомерно ексфолиращи ексфолианти . Второ, кожата трябва да бъде хидратирана и дълбоко подхранена, за да се предотврати напукване.

Не е необходимо да купувате специфична и скъпа козметика: виждаме рецепти на два продукта, които можем да направим у дома, които в комбинация с добро хранене ще ни помогнат да запазим тена, който сме спечелили.

Деликатен скраб за дъбена кожа

Най-добре е да се избягват прекалено агресивни ексфолианти на основата на захар, сол или други съставки, които са прекалено ексфолиращи, тъй като това би премахнало тена в допълнение към мъртвите клетки.

Ексфолирането на епидермиса обаче е необходимо, ако искаме да стимулираме обновяването на клетките, да запазим мека кожа и хомогенна кожа . По-добре тогава да изберем gommage с много леко ексфолиращо действие, което премахва мъртвите клетки и което също има омекотяващ ефект, за да запази кожата еластична и хидратирана, без да повлияе тена.

За да го приготвите, се нуждаете само от две съставки:

  > кокосово мляко

  > брашно

  Смесете една супена лъжица брашно с три супени лъжици кокосово мляко и масажирайте сместа върху кожата на лицето и тялото. Оставете почистването да изсъхне върху кожата за няколко минути, след това изтрийте кожата, за да отстраните остатъка и изплакнете с топла вода.

  Не търкайте повече от веднъж седмично.

  Овлажняващ мехлем за поддържане на тен

  За да предпазите кожата от напукване и да оставите неприятни петна след празниците, е необходимо да използвате овлажняващ и подхранващ продукт.

  Можем да приготвим омекотяващо и леко оцветено масло за тяло, за да поддържаме и подобряваме тена .

  Съставките, които го правят са:

  > 65 грама масло от ший> 30 грама мацерати от моркови

  > половин чаена лъжичка горчив какао на прах> 7 капки етерично сладко портокалово масло

  Първо подгответе мацератите от моркови: изрежете морков в ивични ленти и го поставете в термоустойчив стъклен буркан. Добавете студено пресовано маслиново масло, за да покриете моркова и поставете бурканчето в водна баня за един час. Оставя се да се охлади до стайна температура и маслото се прецежда със сито. Не смачквайте моркова, за да не се замърси маслото с вода.

  В този момент, в купа, обработете маслото от ший с шпатула, за да я омекотите; когато е мек, добавете мацератите от моркови и какаовия прах. Маслото се смесва с маслото, като се размахва; накрая добавете капки етерично масло и разбъркайте леко с лъжица.

  Прехвърлете крема в чист буркан с капак и го съхранявайте при стайна температура за максимум три месеца. Нанасяйте върху тялото всеки ден, дори няколко пъти на ден .

  Открийте също оризовото масло, естествения тен