21 юни, Национален ден срещу левкемия, лимфом и миелом

21 юни, денят за борба с болестите на кръвта

Промотиран като всяка година от AIL, Националният ден срещу левкемия, лимфоми и миелом представлява много важен момент от срещата и размисъл.

Това е време, избрано за популяризиране на информацията и вниманието върху лечението на кръвните заболявания, като в същото време се знае какъв е напредъкът на научните изследвания.

Отделните секции на AIL популяризират и организират срещи, събития и многобройни инициативи на местно ниво.

Ето някои от тях за 2017 г . :

> Безплатен номер за информация : важна услуга, предлагана от AIL, в рамките на националния ден, е хематологичните проблеми на безплатния номер - AIL 800226524 .

Активен е кол център от 8.00 до 20.00 часа, посветен на въпросите на пациентите, на които отговарят някои от най-известните италиански лекари по хематология.

> Проектът "Sognando Itaca" : това е страхотно пътуване с платноходка в Тиренско море, от 5 до 21 юни, с професионални шкипери, пациенти, лекари, медицински сестри и психолози, които пътуват заедно и навигират с цел да бъдат известни значението на терапията, в този случай на единствената терапия с ветрила.

Етапите на пътуването? Отпътуване от Гаета на 5 юни, Салерно на 6, Cetraro на 8, Реджо Калабрия на 10, Палермо на 14, Каляри на 18 и завършване на 21 юни в Неапол. Ето и видеото, което разказва за пътуването с лодка Ail.

> " Вземете действие", това е конкурс за млади видеоматериали, които да говорят за въпроси, свързани с борбата с рака на кръвта.

> " COCKT-AIL" национален конкурс за млади и квалифицирани италиански бармани, насърчаван от AIBES - италианска асоциация на бармените и поддръжниците, която ще види, че барманите и баладите се опитват да приготвят коктейли специално за Ail.

През деня много от тях ще бъдат Ail Banquets за набиране на средства, които се намират в главните площади на италианските градове.

Освен това на специалната страница на уебсайта на Ail е възможно да се направи справка с всички инициативи, предложени от различните раздели на италианската AIL.

Открийте и другите дни на превенцията:

> Световен ден срещу менингит

> Световен ден на рака