Какво да правя, ако партньорът ми е невярен?

Може би ако мисля, че партньорката ми е невярна, всичко е очевидно за мен: ще го оставя! Но в момента на истината ситуацията може да породи много съмнения и несигурност и аз не знам как да взема правилно решение ... Какво да правя?

Когато неочаквана ситуация ни изненада, емоциите, които се появяват, замъгляват нашата преценка . Изведнъж се чувстваме изгубени и не можем да видим обстоятелствата с правилната перспектива. Въпреки това, в лицето на изневяра, има някои съвети, които трябва да имаме предвид.

Отделете време да отговорите

Както казахме, емоциите ще замъглят нашето виждане, ние няма да знаем как да реагираме и може би нашият партньор започва да моли за прошка и ние ще ви дадем втори шанс. Нека не бързаме. Нека се опитаме да вземем времето си.

Можем да кажем на нашия партньор, че тази ситуация е толкова неочаквана, че не можем да мислим ясно в момента или да вземем решение. Въпреки това би било добре да изразим това, което чувстваме, и да разкажем ситуацията на доверен човек.

Тя няма да ни каже какво трябва да направим: просто ни слушайте и подкрепяйте в този труден момент.

Знаете ли как да реагирате на изневяра?

По този начин можем да имаме по-добра перспектива за ситуацията, да изясним съзнанието си и да успокоим емоциите си. Само тогава ще знаем какво искаме да правим; или да прекрати връзката, или да даде друга възможност. Въпреки че това е друга точка, върху която трябва да се отразявам ...

Ако партньорът ми е невярен, трябва ли да му дам втори шанс?

Е, ако моят партньор е невярен, не трябва да му давам втори шанс бързо и бързо. Трябва да мисля много добре, защото в повечето случаи това, което се приема като втори шанс, е възможността да се направи същото или постоянно да се посочва грешката на другия.

Нещо, което трябва да знаем, ако сме сигурни, че искаме да дадем на партньора втори шанс, е важно да отидем на терапия. Макар да вярваме, че можем да простим и да имаме недоволство срещу човека, ние може да лъжем себе си .

Следователно, отиването на терапия може да ви помогне да си възвърнете доверието в отношенията, да фиксирате счупените части и да се придвижите напред в много по-силна и подновена връзка. Без тези съставки този втори шанс вероятно ще се провали.

Това са 7-те вида изневяра, които трябва да знаете

Проверете стойностите си

От време на време трябва да преразгледаме нашата скала от ценности. Какво мислим за изневярата? Все още ли мислим за това като преди няколко години, или нещо се е променило? Може да е добре да преразгледаме това и да действаме според новите ни ценности.

Ако изневярата все още е неприемлива за нас, прощаването ще бъде нещо, което ще доведе до връзка, пълна с вреда, аргументи, постоянно недоверие ... В тези случаи е възможно по-добре да се прекъсне връзката без угризения.

Осъществяване на това решение ще боли, това е вярно. Обаче, неспазването на нашите убеждения и приемането на нещо, което противоречи на нашите ценности, ще ни причини много болка и връзка с много страдания.

Никога не оставайте заедно поради деца

Нещо, което винаги се стреми да оправдае прошката на нашия невярващ партньор, дори ако то е в противоречие с нашите ценности, са децата. Ние казваме фрази като "ако не бяха моите деца", "децата ми се нуждаят от обединено семейство" ...

Всичко това е начин да не се вземе решение за прекъсване на връзката. Защото децата винаги ще предпочитат родителите им да са щастливи, макар и разделени, а не заедно и постоянно спорещи. Проблемите, които децата могат да имат в зряла възраст, като виждат тази ситуация у дома, могат да бъдат много сериозни.

Така че, ако моят партньор е невярен, първото нещо, което трябва да направя, е да отделя време, за да видя ситуацията в перспектива. След това прегледайте моята скала на ценностите и по-късно направете съзнателно решение.

Ако партньорката ми е невярна, трябва да реша дали ще му дам още един шанс и да започна терапия. Това е абсолютно необходимо. Само тогава ще сме сигурни, че всичко ще върви добре.

Всяка връзка трябва да има солидни и здрави основи. Какво мислите за изневяра? Бихте ли могли да простите на партньора си, ако ви предаде?