Ниско кръвно налягане: как да продължим?

Някои промени в кръвното налягане са нормални, тъй като се увеличават, когато тренираме и падаме, когато почиваме.

Но понякога налягането може да падне прекалено много, причинявайки гадене, бледност, умора и припадък; тези ефекти са известни като хипотония или ниско кръвно налягане.

Сърцето изпраща кръв към артериите, упражняващи натиск върху тях, така че кръвта циркулира през тялото.

Кръвта от своя страна пренася кислород и хранителни вещества през тялото и в този момент, когато измерваме налягането, откриваме по-високо или систолично кръвно налягане, което ни показва силата, с която кръвта преминава през артериите по време на сърдечни контракции и най-малката или диастолната е фазата на покой между всяко сърце.

Видовете налягане се измерват в милиметри живак, с нормални стойности между 105-130 максимум и 60-80 минимум.

Когато последното спадне значително, то е, когато се чувстваме болни и припадащи, защото клетките вече не се хранят.

Трябва да се изясни, че хипотонията не е заболяване, а лична характеристика, която предлага определени предимства, като например по- малък риск от страдание на сърдечно-съдови заболявания при стареене.

Но тази функция може също да промени живота и здравето, ако не знаем как да я контролираме.

Как да регулирате кръвното налягане?

Нашето тяло има някои сензори, които се намират в шията и гърдите и отговарят за постоянно контролиране на кръвното налягане.

Когато открият много бавно изпомпване и малко количество кръв, те правят необходимите промени, така че налягането да остане стабилно. Нервите също така пренасят сигнали през тези механизми и през мозъка до следните органи:

СЪРЦЕ

Индикацията е да се регулира честотата и силата на ударите, за да се контролира количеството на изпомпваната кръв.

Препоръчваме и четене: Кървене от носа: лекарства, които помагат да се спре

БЪБРЕЧНИТЕ

Те трябва да изравнят количеството вода, за да увеличат кръвния поток в кръвообращението, тъй като малкото количество вода намалява количеството на кръвта.

КРЪВНИ СЪДОВЕ

Те трябва да бъдат стабилизирани, за да се увеличи честотата на пулса, което позволява изтичането на кръвта.

По този начин, кръвното налягане се променя малко, но когато има гадене, замаяност или припадък, дехидратация или кървене, е невъзможно тези предупредителни знаци да се синхронизират и да накарат тялото да работи правилно.

Ортостатична хипотония

Това е вид ниско кръвно налягане, което обикновено се появява, когато се издигаме много бързо след дълъг период на почивка, тъй като намалява притока на кръв към мозъка.

Важно е да запомните, че хипотонията не се характеризира като заболяване, а по-скоро невъзможност за бързо регулиране на налягането, което в крайна сметка води до замаяност, леко гадене, замъглено виждане или припадък.

Посочваме и четенето: Жълта треска. Как да облекчим симптомите

Какво да правите, когато кръвното налягане спадне?

- Вземете между два и три литра вода на ден, включително бульони, сокове и напитки за рехидратация.

- Включете въглехидрати за закуска, като зърнени храни, хляб, мляко, кисело мляко.

- Никога не започвайте деня без хранене.

- Яжте добре и включвайте плодове между храненията.

- Изберете хранителни храни като плодове, зеленчуци, зърнени храни, млечни продукти, паста, ориз, яйца и постно месо.

- Никога не се диете без консултация със специалист преди.

- Избягвайте алкохолните напитки, защото те разширяват кръвоносните съдове, като причиняват падане на кръвното налягане.

- Използвайте хранителни добавки, особено тези, съдържащи женшен, които помагат за предотвратяване на физическа и психическа умора.

- В момента, когато се чувствате зле и уморени, навлажнете челото си със студена вода, отпуснете се и изпийте някакви рехидратиращи напитки.

Ниското кръвно налягане не трябва да ограничава живота ви, нито да го изважда от нормалното, тъй като е възможно да го контролирате по много прости начини. Просто следвайте препоръките по-горе и можете да вземете нормална рутина без никакви пречки.