6 масла за стимулиране на здравословния растеж на косата

Да имаш дълга и изобилна коса е мечтата на много жени. Проблемът се случва, когато косата не расте достатъчно или става тънка, крехка и безжизнена. Мислейки за това, днес ще говорим за 6 масла, които да стимулират растежа на косата.

Има много фактори, които могат да влошат косата ви. Сред най-често срещаните могат да бъдат:

 • Лоша диета
 • стрес
 • Лошо кръвоснабдяване
 • Липса на оксигенация
 • Обструкция на порите и капилярите на косата

Ако сте препичали спестяванията си на скъпи комерсиални лечения и не сте виждали резултати, ние носим добри новини: има естествен начин за подобряване на качеството на косата с прилагането на масла.

6 масла, които насърчават растежа на косата

Някои от тези натурални масла имат свойства, които могат да направят чудеса за косата ви. След това познайте 6-те масла, които могат да подобрят здравето на косата.

Кокосово масло

Едно от най-използваните масла за коса е кокосовото масло. Неговите свойства са известни още от древни времена, когато се използва за почистване, защита и подхранване на косата.

Химичният му състав подхранва капилярната клетъчна мембрана.

Това позволява на кокосовото масло да предотврати загубата на протеини и да попълни изгубените естествени масла с честа експозиция на токсини и чести миене.

Вижте също: Как да използвате кокосово масло като естествена козметика

2. Зехтин

Маслиновото масло е друго от съкровищата, които носят много ползи, когато се използват в косата.

Нейният хормон дихидротестостерон (ДХТ) намалява космения фоликул и по този начин помага за предотвратяване на мъжкото плешивост.

В допълнение, като масло, заредено с антиоксиданти, насърчава нормалния растеж на косата, освобождава кожата от свободните радикали и осигурява хранителни вещества за космените фоликули и скалпа.

3. Рициново масло

Касторово масло често се използва като естествено слабително средство. Въпреки това, той е много ефективен за лечение на косопад.

 • Това масло е богато на рицинолова киселина и омега 9 мастни киселини.
 • Ricinolaic acid стимулира растежа на косата и има противогъбични и антибактериални свойства, които предпазват скалпа от инфекции.
 • От своя страна, омега-9 мастните киселини, благодарение на тяхната способност да овлажняват, овлажняват и подхранват косата, оставят го дебел, силен и лъскав.

3. Лавандулово масло

Маслото от лавандула е добре познато със своя аромат, който се използва за лечение на стрес, дистрес и безсъние.

Въпреки това, той е и мощно лечение срещу алопеция ареата. Свойствата на лавандуловото масло насърчават растежа на косата, когато се използват редовно.

Това масло също е мощен антисептик. Неговите дезинфекционни свойства се използват за лечение на проблемите на скалпа и за борба с гъбичките, микробите и вирусите.

5. Бадемово масло

Бадемовото масло има голяма способност да предпазва и овлажнява косата.

Въпреки, че не е известен със свойствата си да прави косата расте, тя предпазва и стимулира растежа на космените фоликули, така че ги прави по-силни и по-малко податливи на скъсвания.

Масаж за коса с бадемово масло елиминира натрупването на мъртви клетки и изпуска скалпа.

Освен това бадемовото масло е много ефективно за лечение на себореен дерматит.

Хората, които са алергични към ядки, трябва да бъдат внимателни, когато го използват, тъй като може да предизвика алергична реакция върху кожата.

Също така препоръчваме следната статия: Ползи от бадемово мляко

6. Масло от розмарин

Маслото от розмарин има отлични свойства, които помагат на растежа на косата.

Той спомага за разширяването на кръвоносните съдове и стимулира клетъчното делене, което активира космените фоликули за раждане на нова коса.

Неговите дезинфекционни свойства помагат за борба с бактериите и други организми, които могат да увредят косата и скалпа.

В допълнение, също така се казва, че това масло потиска загубата на коса и появата на бяла коса, помага за изкореняване на пърхота и овлажнява сухата и люспеста скалпа.

Как да използваме тези масла, за да се възползваме от всичките им свойства?

Начинът да ги използвате е:

 • Масажирайте скалпа с масло по ваш избор за около 10 минути.
 • След това измийте както обикновено.
 • За по-интензивно лечение, комбинирайте няколко масла и продължете по същия начин

Имайте предвид, че ако сте постоянни, ще получите отлични резултати.

Не само, че можете да накарате косата си да расте, но и да елиминирате обичайните проблеми на скалпа.