5 антицелулитни упражнения

Целулитът често има мултифакторни причини, които са свързани с хранителните навици, липсата на движение и начина, по който е насочена мисълта.

Крайната цел на всяка последователност от движения с постепенни нива трябва да бъде подобряване на кръвообращението, мускулния тонус и еластичността на кожата.

Какво да знаете за целулита преди да правите упражненията

Целулитът е проява на възпаление на тъканите и винаги означава състояние на страдание от микроциркулацията (васкуларизацията на мастната тъкан).

Ефектът на портокалова кора се дължи на факта, че мастните клетки се разпадат и триглицеридите се разпространяват в пространството между клетките, компресирайки микроциркулацията.

Това е анатомично-метаболитна промяна във всички отношения, която засяга еластичността на кръвоносните съдове. Пренебрегването на това състояние определя неговото влошаване: необходимо е да се действа чрез план за движение и целенасочена хидратация.

Дори когато подхождаме към програма за движение, има условия, които задължително трябва да съществуват, ако не искаме да влошим положението. Например, сърцето не трябва да страда: опитайте се да избягвате тренировки, които водят до пик и предпочитате прогресивно обучение с предимно органичен ангажимент.

Това означава, че активността трябва да е трайна, следователно аеробна. Физическото усилие трябва да бъде между 60-70% от максималния сърдечен ритъм (брой удари в минута). С тази честота отиваме в резервоара за мазнини и не само за да изгорим захарите.

А сега да видим 5 прости анти-целулитни упражнения .

5 ефективни антицелулитни упражнения

Виждаме няколко антицелулитни упражнения:

1. Клекът

Тонизира и оформя бедрата , но трябва да се практикува последователно: резултатите не могат да се очакват чрез няколко хаотични повторения през седмицата.

Поставете се в крака, като краката ви са разположени малко по-широко от раменете и пръстите ви сочат леко навън. Колените не навлизат вътре, те са успоредни.

Ръцете на бедрата ви, поддържайте главата си нагоре и гърба си прави и вдишвайте бавно, огъвайки коленете си, докато тазът ви е малко под коленете.

Леко се навеждаме напред с торса, мускулите на седалището се свиват и бавно се връщаме назад. Извършват се повторения на най- малко 15 изпълнения . В много случаи се използват тегла.

2. Ударът

Това упражнение е чудесно, особено ако мастните натрупвания с целулит са в бедрото и задника. Също така в този случай могат да се използват тежести при напредване на практиката.

Упражнението се извършва в крака, с раздалечени крака, напредващи с един крак, като се гарантира, че глезена и коляното на тежещия крак са вертикални към пода.

За да се избегне претоварване на сухожилията, коляното на напредващия крак никога не трябва да надвишава поддържащия крак. Той се връща в изходната позиция. След 8 или 12 повторения преминавате към другия крак.

3. Разтягане на четириглавия и задната верига

В допълнение към класическото удължаване на квадрицепсите (типичният например на футболиста), ние също предлагаме седящия.

Започнете, като седнете с краката си пред себе си. Огънете дясното си коляно в положение на бариера и след това много бавно се наведете напред към пода. Трябва да избягвате натиска върху коляното и само да разтеглите мускула. Повторете това за другия крак.

Можете също да разтегнете задната верига, за да осигурите циркулация на кръвта чрез разтягане: застанете пред масата и слезте надолу, наведете се над бедрата, за да оставите ръцете си. След това ще откриете, че създавате 90 градуса между краката и багажника.

Огънете краката си, сложете глезените си в контакт и след това наклонете коленете навън, но се опитвате да поддържате контакта на глезените. Ще почувствате издърпване на задната верига и след това ще разтегнете дъха си, предимно да разтегнете и мускулните вериги.

4. Стъпка

Класическата вечна стъпка, която тонизира и оформя по прост, но ефективен начин. Трябва да застанете пред една стъпка или нисък банкет .

След това се изкачи с десния крак, като веднага след това левия крак. След това слезте надолу по стълбите първо с дясната, после с лявата.

Повторете упражнението 8 - 12 пъти и след това сменете първия крак. Можете също да използвате тежести и постепенно да увеличавате паунда.

5. Донесете чашата с вода в устата си

Изглежда смешно упражнение и абсолютно не е в хармония с другите, но хидратацията играе основна роля за подобряване на състоянието на тъканите.

Пиенето пречиства кръвта и прави цялата кожа светла и еластична, както и спомага за елиминирането на токсините и изхвърлянето на мастните клетки.

Целулит по време на бременност, съвети, за да го избегнете