7 естествени средства за намаляване на целулита

Открийте как да намалите целулита, този неудобен "inquinina", който придружава много жени и който отказва да напусне въпреки толкова много средства, кремове и упражнения.

Да се ​​елиминира напълно не е лесно, ако не минем през ръцете на хирург. Така че нямаме друг избор, освен да го приемем и да приемем, че целулитът е част от нашето тяло.

Казваме това по много проста причина: много жени, които не се чувстват комфортно да правят неща, които обичайно се случват като плаж или басейн, не се осмеляват да носят бикини или други бански костюми, а това, което е по-лошо, мнозина дори вярват, че са с наднормено тегло.

Трябва да сме наясно, че фактът, че имаме целулит, не винаги е пряка последица от наличието на няколко излишни килограма.

В повечето случаи целулитът се дължи изключително на генетична предразположеност.

Затова е препоръчително да приемем нашето тяло с тези малки подробности.

Въпреки това, ние винаги ще правим всичко възможно да минимизираме целулита, да се наслаждаваме на нашия образ пред огледалото и да знаем, че се радваме на добро здраве.

Днес, в нашето пространство, ние искаме да предложим следното: намаляване на целулита по естествен път, чрез здравословни съвети, които освен да го атакуват, ще осигурят чувство за благополучие.

Съвети за намаляване на целулита естествено

1. Пресни и натурални храни

Всички знаем, че е необходимо да се яде добре и да се яде най-добрата храна.

Трябва обаче да признаем: с нашите графици и липса на време се обръщаме към бързо хранене, преработени храни и високо съдържание на мазнини, които също отговарят на нашите емоционални нужди.

  • За да се намали целулита е много важно да се сведе до минимум консумацията на преработени храни, както и тези, които съдържат твърде много сол или захар.
  • Трябва да помним, че поемането на излишък от натрий увеличава задържането на течности и подобрява целулита.
  • Така ще бъде много важно винаги да избирате пресни и натурални храни : домати, чушки, брюкселско зеле, моркови, артишок,
  • За зърнените култури изберете тези, които са цели.

2. Започнете да консумирате морски водорасли

В специализирани магазини се срещат различни видове водорасли: нори, агар агар, комбу, хизики, тел ...

Водораслите имат наситен ефект благодарение на съдържанието на йод, регулират функцията на щитовидната жлеза и освен това съдържат висока доза концентрирани хранителни вещества.

Като любопитство, вие ще искате да знаете, че когато водораслите навлизат в тялото ни, те действат като прекрасно почистващо средство, идеално за премахване на токсините, които причиняват целулита.

3. Добра хидратация: вода с мента и лимон

Добрата хидратация е от решаващо значение за наличието на по-здравословен, по-чист, по-чист от токсини организъм.

Препоръчително е да се пият малки порции течност през целия ден.

Не е необходимо да е вода. Всъщност, ако добавим към бутилката с вода, например лимон и листа от мента, ще увеличим нейната пречистваща сила.

Освен това, за да се благоприятства производството на колаген и да се възстановят засегнатите от целулита области, е необходимо да се пие много течност.

Винаги носете със себе си бутилка или чаша вода.

4. Ленено семе

В нашата цел да благоприятстваме производството на колаген и да поправяме засегнатите от целулита области, ще бъде много добре ежедневно да се консумира една чаена лъжичка ленени семена.

Благодарение на тези семена ще получим важни протеини и минерали, които да имат по-здрава и по-здрава кожа.

Така че, като лесна, икономична и вкусна идея, ще бъде чудесна идея да имате естествен камшик от зелена ябълка, мед и ананас за закуска, добавяйки лъжица от ленено семе.

5. Един час упражнения

Редовните упражнения и умерената интензивност увеличават нашата мускулна маса и намаляват наличието на целулит.

Затова е препоръчително да се установят поне два момента през деня, за да се извърши някаква физическа активност.

Можем да ходим сутрин, да вземаме уроци по зумба, да танцуваме или дори да плуваме.

Въпрос на осъзнаване е, че заседналият начин на живот или дори фактът, че прекарвате много време в изправено положение или седи, прави циркулирането трудно и увеличава задържането на течности в краката.

Затова помнете: движението е живот и помага да изглеждате много по-добре в огледалото.

6. Да за натурален доматен сос

Доматен сос за намаляване на целулита? Колкото и странно да изглежда, да.

Просто добавете малко доматен сос в нашите ястия, за да се възползвате от високото му съдържание на ликопен, много здравословен вид антиоксидант.

Освен това е известно, че при приготвянето на доматен сос с малко зехтин се повишава концентрацията на ликопен, което ни помага да синтезираме малко повече колаген.

7. Суха ексфолиация за намаляване на целулита

Повечето от нас са свикнали да ексфолират кожата под душа.

Да опитаме нещо ново, нещо, което можем да включим в нашата рутина два до три пъти седмично: нежно "измиване" на бунтовните области на краката ни, където се намира целулита.

По този начин ние улесняваме циркулацията, елиминираме мъртвите клетки и оксидираме областите, в които се натрупват течностите и възпалението.

Не се колебайте да приложите тези прости съвети, за да видите резултатите за няколко месеца.