9 Натурални мускулни релаксатори

Днешният живот, изпълнен със задължения, стрес и заседнала работа, създава безкрайни здравословни проблеми. Мускулите на шията, раменете и главата страдат най-много от часовете на заседание пред компютъра. Някои растения могат да помогнат като мускулни релаксанти чрез избягване на медицинско лечение.

Безкрайни мускулни болки

Именно това създава градския живот днес. Можете да включите и всички проблеми, произтичащи от осем или повече часа в офиса, без контакт със слънцето, неправилно хранене, неправилна поза, тежест на задълженията, сметки и др. Стресът също нарушава съня, като създава повече болки и контрактури.

Болката в шията или врата, която едва позволява на главата да се движи, е една от най-често срещаните днес. Усещането се спуска надолу по гърба, стига до лумбалната област и отива до бедрото; накратко, цялото тяло боли. Дори с масажни сесии, топъл компрес или настаняване в удобен стол, мускулите ще се забавят, за да се върнат към нормалното, тъй като те са били лошо третирани. Ето защо е възможно да се използват естествени билки като мускулни релаксанти.

Те обикновено се консумират под формата на чай. В допълнение към подобряване на състоянието на мускулите, те също предават спокойствието на мозъка, стомаха и всички органи. Ще бъде възможно да се отпуснете по-добре, да неутрализирате болката и да бъдете по-ефективни.

За щастие, има много естествени лечения, които променят болките в мускулите, които ни причиняват толкова много, и добрата новина е, че те нямат почти никакви странични ефекти и са много по-безопасни от лекарствените средства, въпреки че всъщност тяхната ефективност отнема малко повече време материализират. Ако желаете да живеете с качество и без болка, препоръчваме ви да добавяте тези лечебни билки в ежедневието си.

Не забравяйте, че трябва да поддържате здравословна и балансирана диета, така че мускулите да са по-малко свиващи. Необходимо е да се консумират 1500 mg калций дневно, 1500 магнезий, 99 mg калий и 3000 mg витамин С.

Прочетете също: 7 прости движения за облекчаване на тежката мускулна болка

Най-добрите естествени релаксиращи мускули

розмарин

Това е подправка, широко използвана в кухнята като подправка на много ястия. Той е много полезен за здравето, особено за релаксация. Можете да се къпете чрез разреждане на малко розмарин за облекчаване на менструални спазми или мускулни спазми.

Етеричното масло от розмарин служи за масаж на ставите. Горещи компреси над болезнени или възпалени области намаляват симптомите на артрит.

валериан

Той се използва от стотици години за облекчаване на напрежението в шията и от своя страна има голям седативен ефект за контролиране на тревожността и нарушенията на съня. Човек може да влива или да приготви тази билка, както и да консумира естествени хапчета, защото това растение мирише силно и не беше напълно приятно.

лайка

Това е "успокояващо превъзходство", едно от най-популярните и препоръчителни. Лекува мускулни болки, менструални смущения, напрежение, главоболие, тревожност, стрес, нерви и др. Той отпуска мускулното напрежение и има противовъзпалителни свойства, които облекчават спазмите. Той е един от най-добрите естествени мускулни релаксатори.

Коча трева (Cat билки)

Това е растение, произхождащо от Европа, семейство мента, което е засадено в Северна Америка и Азия. Той е естествен успокояващ и релаксиращ мускул. Намалява подуването на ставите, облекчава напрежението, лекува увреждания на меките тъкани, както и други свойства.

Кайенски пипер

Той е широко използван в домовете в кулинарни рецепти, а ефективността му е доказана в облекчаването и бързото лечение на болката, причинена от мускулни спазми.

репичка

От древни времена се използва за облекчаване на напрежението в мускулите, включително спазми и болка. Купете или направете етерично масло от репички, смесете с топла вода за потапяне във вана или направете масаж.

мащерка

Растение като мащерка с много естествени релаксиращи възможности на мускулите чрез използването на етерични масла. Можете да консумирате всяка сума дневно.

Пасифлора

Също известен като пасифлора, много е красиво да се види и още повече да се открият всички негови свойства, особено факта, че в неговите венчелистчета има антиоксиданти (фитостероли и флавоноиди).

От своя страна той има алкалоиди, етерични масла и други съединения за релаксиращо и аналгетично действие. Използва се в случаи на безсъние, мускулни спазми, стрес, тревожност, нервност и др. Той може да бъде погълнат като инфузия.

лавандула

Много красив синкав лилав цвят, който има много свойства за борба с различни болести или болести. Масло от лавандулово цвете например е известно като един от най-ефективните естествени мускулни релаксатори.

Масажирайте болката с кръгови движения, за да увеличите кръвообращението. След това вземете топла вана, за да отпуснете ума и тялото, позволявайки почивка и лечебни мускули.

Снимки с любезното съдействие на Unique Hotels, Delohery ce, Денис Вонг, Пато Новоа, Джон Атайде и Алваро Галве.