6 стъпки за преодоляване на отхвърлянето на любовта

Може би сте имали достатъчно късмет, че не сте имали любящо отхвърляне, нещо, което е много по-често срещано, отколкото си представяме. Когато страдаме от отхвърляне на любовта, ние чувстваме болка, мъка и навлизаме в ситуация на голямо неразположение.

Препоръчваме следното четене: 7 неща, които се случват, когато не сте доволни от връзката си

Самочувствието може да бъде сериозно засегнато, ако не действаме благоразумно в лицето на любящо отхвърляне. Не можем да забравим, че никой не обича да бъде отхвърлен, дори ако това е нещо, което неизбежно може да се случи на всеки.

Въпреки че разбираме теорията, на практика въпросът се променя. Важно е да ни предупреждават срещу този тип ситуация, която може да се случи по всяко време.

Затова днес ще знаем някои стъпки за преодоляване на отхвърлянето на любовта.

1. Наистина ли искате да сте с този човек?

В някои случаи искаме да бъдем сами, но нещо ни кара да търсим някой, който да ни придружава по пътя ни. Това е нещо, за което трябва да мислим, когато сме отхвърлени.

Наистина ли искате да сте с този човек или е резултат от неоправдана нужда?

Всяко любящо отхвърляне може да бъде използвано в наша полза, да станем съзнателни и да разберем дали това, което проектирахме в ума си, беше искрено или не. Използвайте отхвърляне, за да прецените дали желанието ви да бъдете с този човек е реално.

2. Всяко любящо отхвърляне е възможност.

Мислете, че всяка грешка води до хит, така че всяко отхвърляне е възможност или поне трябва да я видим по този начин. Отхвърлянето на любовта може да послужи за да научите как да управлявате нашите емоции.

Това не е много приятна ситуация, но е в трудните ситуации, които научаваме най-много. Така че, считайте отхвърлянето за възможност да бъдете емоционално силен човек.

Също така, никога не забравяйте, че винаги можем да вземем нещо положително от ситуации, които изглеждат напълно отрицателни.

3. Възприемане или внимание?

Когато изпитваме отхвърляне, ние се фокусираме толкова много върху неприятните емоции, които чувстваме, че забравяме да направим нещо много важно: обърнете внимание. Ако знаехме как да се отдалечим от собственото си възприятие, щяхме да видим как наистина да действаме така, че ситуацията да не нарани толкова много.

Това е нещо като гледане на ситуацията като на трето лице. Трудно е, но е нормално. Нашите емоции замъгляват ясната представа за ситуацията.

Но е добре да се направи усилие да се направи това, нали?

4. Не се отдалечавайте от негативните емоции

Ясно е, че в лицето на любящо отхвърляне, положителните емоции няма да присъстват във всеки един момент, но това оправдава ли избягването на негативни емоции? Избягането никога няма да бъде добър вариант.

Ако се отдалечиш от това, което толкова боли, това винаги ще те носи в ума ти. Трябва да се научите да приемате емоциите си, дори и да не ги харесвате. Размишлявай върху тях, помисли си! Някак си ги посрещнете!

Само тогава можете успешно да преодолеете отхвърлянето.

5. Pressupor ни води до грешка

Изправени пред негативна ситуация, ние винаги сме мислили какво е причинило всички тези неприятни обстоятелства. Не е лош късмет, не означава, че сме направили нещо нередно ... Просто трябва да разберем, че нещата се случват.

Ако започнете да приемате, ще попаднете в мания и ще отнемете още повече време, за да преодолеете отхвърлянето на любовта. Освен това предположенията често са подвеждащи, особено когато не са добре обосновани.

Не приемайте. Просто приемете!

6. Пазете се от повтарящи се мисли

Няма съмнение, че някога сте се озовали в ситуация, в която не сте в състояние да спрете да мислите за нещо негативно, което се върти около ума ви в един или друг момент. Нормално е, ако нещо не бъде решено, да обмислим идеята, дори неволно.

Прочетете също: Ефектите на негативните емоции и мисли в нашето тяло

Ето защо е важно да се открият повтарящи се мисли.

Когато идентифицирате повтарящи се мисли, можете да се замислите върху тях и да намерите най-доброто решение, за да ги спрете да ви пречат. Мислете за тези идеи като обратна връзка, предизвикващи чувство на неразположение, което не ни оставя.

Преодоляването на отхвърлянето на любовта никога не е лесно и, разбира се, няма да е лесно да ги приложим на практика, защото реалността е много различна от теорията. Но поне ще имате представа как трябва да продължите и как трябва да действате пред него.

По един или друг начин, знаейки дори грешките, които можем да направим, ни помага да се справяме по-добре с ситуацията, дори и да я отхвърляме.