Арника за болки в ставите, която да изберете

Болки в ставите ? Универсално средство за смекчаване на такова мъчение е Арника Монтана.

Универсален, защото е показан за болки в ставите, причинени от различни проблеми като изкълчвания, навяхвания, възпаления, артрит, артроза, но също така и мускулно напрежение .

Арника Монтана: имот

> Противовъзпалително: Арника е ефективно средство за успокояване, изгаряне на стави и по-специално на меки тъкани. Често се използва и от спортистите като спешна намеса в случай на стрес или травма.

> Аналгетик: Арника извършва интересна аналгетична функция, когато се прилага, сравнима с действието на ибупрофен вътрешно.

> Antiecchimotica: арниката в контакт със синини, оток и натъртвания има реабсорбиращо действие . Ускорява процесите на оздравяване на тъканите и облекчава локализираната болка.

Арника: кое решение да изберете

Необходимата предпоставка е да се изясни, че арниката във фитотерапията е показана само за външна употреба . Всъщност Arnica Montana е токсична билка за нашата сърдечно-кръвоносна система и за стомашния апарат. Така че решенията, които откриваме, са за локално приложение, разположени върху болезнената част.

На пазара намираме различни решения, които могат да се адаптират към различни нужди и приложения:

> Арника в крем: или помада, е разтвор, който има висока концентрация на арника и неговите активни противовъзпалителни и противозастойни съставки като флавоноиди, тритерпени, еленалин. Това е най-разпространената и практична форма за прилагане. Тя трябва да се разстила докато се абсорбира напълно и в случай на мускулна болка тя действа в синергия с източник на топлина като вълнена кърпа, която да се обвива около болезнената част. Арника крем не трябва да се прилага в случай на отворена рана!

> Арника в маз: арничното масло се посочва като разтвор за обеззаразяване или противовъзпалителни масажи. Активните съставки на арника се разтварят в масло от носител като например слънчогледово масло. Разтворът се нанася върху частта и се масажира, докато се абсорбира напълно. Също така в този случай не прилагайте масло върху отворени рани.

> Арника в гел: гелът на арника често е в синергия с други растения с противовъзпалителни свойства като босвелия и дяволски нокът.

Той е полезен в случай на много силни възпаления на ставите, които се нуждаят от студено лечение . Всъщност, гелът е разтвор, който може да се съхранява в хладилника и да се прилага върху запалената част, без да се масажира. Отличен в случай на тендинит.

> Arnica in Patch: на пазара е възможно да се намерят противовъзпалителни и аналгетични лепенки, които да се прилагат върху частта за продължително освобождаване на активните вещества. Полезно за онези, които през деня не могат да подават заявления за други решения поради липса на време или прекалено силно работно време. Disinfiamma и decontrae, полезен дори преди да претърпи ръчно лечение.

Арника в хомеопатията

Казахме, че арниката трябва да се използва само външно, защото е токсична. Хомеопатията обаче може да получи разтвор, съвместим с нашия организъм, като пречиства растението на неговата токсичност. Получава се от майчината тинктура от арника, която след това се разрежда.

Хомеопатичният субект, съответстващ на Арника Монтана, е спортистът, спортистът, архетипът е Дискоболус на Мирон с готови за усилие на хвърлянето мускули и сухожилия в напрежение.

Хомеопатичното лекарство трябва да се приема с указанието на хомеопатичния лекар, който също така ще препоръча кой разтвор е най-подходящ, от 4CH до 30CH.