Чи Гонг, описание и употреба

Цигунът е ориенталска енергийна дисциплина, която цели да балансира и хармонизира човешкото същество в неговата цялост. Нека да разберем по-добре.

>

Произход и описание на Чи Гонг

Милениумната енергийна дисциплина, която съзерцава движения от вътрешния център (dantien), съгласувана с дишането. Люлката на Чи Гонг е Китай, но има много варианти на тази енергийна практика, която ви позволява да натрупвате чи (жизнена енергия). Една стара таоистка метафора обяснява връзката между Чи Гонг и Тай Чи Чуан: практикуването на първото без изучаване на втория е като желание да управляваш мощен автомобил, без да пускаш бензин. " Гонг " е идеограмата, свързана с нещо, което се отнася до концепцията за работа и жертва (често в смисъл на правене на свещено, посвещаване на време и внимание).

Чи Гонгът е работа върху чи, енергията в тялото, дишането на живота според традиционната китайска медицина. Статичен и динамичен Чи Гонг съществува, често включен в програми за уелнес, които включват упражнения за даоисти и самомасажи, практики за подобряване на вътрешното дишане и за повишаване на енергията .

За какво е?

Чи Гонг е изкуството да се култивира Чи, да се увеличава, укрепва и усъвършенства чрез външни и духовни техники: поза и движение, умствена концентрация и медитация. Отлични резултати на нивото на различните системи, които обитават тялото. Всъщност, тя е от полза не само за нервната система, но и за имунната система, сърдечно-съдовата система. Цигунът ви позволява да:

  • Укрепване на мозъчната функция ;
  • Развиване на психически сили ;
  • Работа по формиране на характер;
  • Подобряване на състоянието на психическото и физическото здраве .

Искате ли да опознаете тибетския Чи Гонг? Кликнете тук!

Типичен урок по Чи Гонг

В урока обикновено започвате с медитация. Последователностите се използват за работа по трите центъра. По-висшият dantien, среден и низш ( дантиан, термин, който показва на определени места в тялото, които са седалището на трансформации и мутации). Първият е разположен около челната част, между веждите; вторият е около мечовидния, в устата на стомаха; третата почива в долната част на корема. Тук остават „трите съкровища“ ( дзин, чи, шен ), които живеят в тялото.

Има различни стилове на Чи Гонг с терапевтични, медитативни и военни цели.

Кой може да оперира в Италия

Учителят на Чи Гонг с просто присъствие трябва да хармонизира класа на пръв поглед. Ако това е вярно, също така е вярно, че фигурата е носител на нещо, но ако си човек, тя трябва да работи и върху себе си, така че учениците да получат урок, колкото е възможно по-чист. Поради тази причина тези, които решат да обучават, имат дълъг път на усвояване на практиката, която през годините дава невероятна плавност.

Много училища в Тай-чи чуан имат паралелна пътека, където учителят може да се обучава като треньор на Чи Гонг с определено количество часове. Индивидуалната практика и изборът на живот, както и начинът на живот на тези, които решат да приемат този път, са много и не могат да бъдат количествено измерими.

Независимо дали учителят управлява терапевтично или медитативно или бойно Чи Гонг, отнема години на практика (не случайно училищата за обучение предоставят от 4 до 6) и добро познаване на принципите на традиционната китайска медицина, които не са придобити в кратко време. Бъдете предпазливи към онези, които импровизират обучителя на Чи Гонг и се опитайте да разберете колко истински контакт има операторът със себе си и дали той също има пряк опит в обучението с китайски учители.

Научете повече за темата с статии, написани от нашите професионалисти

Друга статия за qi gong:

> Лекувайте хипертония с чи гонг

> Чи Гонг, основни упражнения