Цветотерапевтът, коя е тя и какво прави

Цветарката е експертен консултант в помощните отношения чрез прилагане на естествената система за цветна терапия . Нека да разберем по-добре.

>

>

>

Какво прави цветето-терапевт?

Цветотерапевтът следва терапевтичния метод, разработен от лекаря Едуард Бах, като се започне от убеждението, че всяко заболяване съответства на точен психологически стрес . Методът се състои от 38 препарати ("цветя Бах" или просто "средства за защита") на базата на цветя, вода и ракия, които са в състояние да облекчат тези нарушения.

Интервенцията се основава предимно на емпатично слушане, за да се разбере естеството на проблема, нуждите на участващия човек и характеристиките на средата, в която те живеят. След като е идентифициран емоционалният дисбаланс на клиента, цветето- терапевт го насочва при избора на цветни есенции, за да отключи реактивната сила и да мобилизира вътрешните ресурси, за да направи възможно промяната и по този начин да улесни разрешаването на проблема.

Цветотерапевтът не се предлага като алтернатива на лекаря или психолога, тя не се занимава с диагнози или медицински патологии, нито с лечение на симптоми, а с балансиране на всички тези негативни емоционални нагласи, които в дългосрочен план могат да ги подкрепят.

Ползи и противопоказания за цветна терапия

Станете терапевт с цветя

Все повече хора наближават цветна терапия и все повече аптеки предлагат продукти за цветна терапия, които се поддават на самотерапия . Но това разпространение като горски пожар носи със себе си необходимостта от регулиране и професионализъм .

Ако искате да станете професионални терапевти по цветарство, затова трябва да внимавате на изолираните курсове за терапия с цветя и да се обръщате към добре познати и акредитирани натуропатични училища, които имат курсове по терапия с цветя или тригодишни училища за терапия с флориера, които включват посещаемост, изпити и заключителна теза, в съответствие с насоките Министерството на образованието.

След посещаването на курсовете е възможно да се вземе изпит и да се запише в италианския регистър на цветните терапевти (RIF).

Разберете какво са цветята на Бах и за какво са

Цветен терапевт в Италия и в чужбина

От 1976 г. Световната здравна организация (СЗО) признава и легитимира използването на цветна терапия като допълнителен метод за лечение .

Въпреки това, титлата флоритерапута, в Италия и в други европейски страни, не е официално призната от държавата, а вместо това се случва в Англия, Франция, Испания и Германия.

любопитство

Въпреки че точното действие на цветни лекарства все още не е разбрано, някои изследователи, включително Масимо Мариети, неврофизиолог, психотерапевт и изследовател на CNR, предполагат, че тези вещества могат да стимулират освобождаването от неврони на синаптични предаватели, способни да променят емоции като страх или гняв. Резултатът е укрепване на вътрешния самолечебен капацитет на организма.

Полезни ресурси за професията на терапевта по цветя

  • Цветар на италиански език (RIF)
  • Италианска компания за цветна терапия

  • Списък на нарушенията и съответните естествени средства, включително цветята на Бах
  • Курсове в центъра на Бах на връх Върнън, Оксфордшир (Англия)
  • Програма за изследване на цветя в Бах, британска програма за постоянни изследвания на лекарствата на Бах

Какво означава динамична цветна терапия?