Да бъдеш Дзен наоколо се срива (или поне така казват)

Вода и връщане към това, което е от жизненоважно значение

Избрах изображението, което виждате тук, в парчето, защото то даде спокойствие. Ако погледнете твърдо, лицето на тази жена се усмихва. Това е намерение да се направи нещо, то присъства в действие. И не всичко около нея е чисто, подредено и луксозно.

Можем ли да обобщим същността на радостта по този начин ? Усмивка и присъствие заедно?

Да бъдеш в неща, които ги живееш с лека и дълбока душа едновременно?

Взех го от образите на One Drop Foundation, достъпни в мрежата. Фондацията се занимава с разпределението на вода за питейна вода за населението на Хондурас.

И нека започнем с водата като жизненоважен елемент, опитвайки се да си представим поне някои от променливите, които биха могли да бъдат необходими, за да останем дзен и да бъдем Дзен в този момент, в който всичко изглежда да потъне.

Да бъдеш дзен означава да бъдеш верен и привързан към центъра, около който се върти всичко, разбира се като всеобхватна чистота на намеренията и значенията. Не е изненадващо, че японската дума Zen произлиза от китайския ch'an и от санскрит dhyana, което означава не само " медитация ", но и "всички заедно".

Да бъдеш Дзен по време на криза: съвети за еволюиралата употреба на съзнанието

Истинският център ни движи и движи, но ние го прекъсваме, за да преследваме това, което мисловната обвивка смята, че иска и вместо това създава дисбаланси. Малки съвети как да бъдете повече или по-малко дзен и да търсите спокойствие и начин да останете в света, които печелят над яростта и целите, които ние дори не знаем повече, ако искаме да достигнем, но ние сляпо ги преследваме, без да задаваме въпроси или дори да бягаме от изправени пред избор за страх от по-лошо.

Възможно ли е да расте отвътре, докато всичко около него намалява ? По-възможно от всякога, може би заради необходимото намаление. Но нека видим някои възможности отблизо:

  • Свиването може да бъде възможност да се открие отново. Не забравяйте кой сте, натиснете педала на талантите;
  • Не губете да слушате другите, преди всичко приятели и външни лица;
  • Не спирайте да инвестирате във вътрешната еволюция . Търсете освободителни танци, психофизични техники, терапии за движение, инструменти за трансперсонална психология, Gestalt срещи, вечери, които също са уроци по готвене, за да се научите да се обичате един друг на масата;
  • Пред онези, които се оплакват и имат само любящ поглед, но решаващият филтър. Не можете да направите нищо за тези, които обичат да плачат, ако не и малък жест, за да покажат нещо, което са престанали да виждат;
  • Позиции, вдишвания, елементи на медитация са повече от хубави, но при едно условие: да бъдете нежни със себе си. Ако се чувствате като скачане и крещи, ние не виждаме защо трябва да стоите неподвижно и да се договаряте допълнително, за да търсите фалшива духовност. Доброволно насочете вниманието си към това, което ви е полезно ;
  • Опитайте се да останете бдителни. Реклами, напомняния, отвличане на вниманието трябва да се вземат за това, което са. Бъдете съзнателни, докато правите ежедневни жестове, така че те да станат спонтанни и естествени, да могат да получат вкус на следващото медитативно състояние;
  • Наблюдавайте мислите, които ви притесняват . Те не са пречка, а "материалите", които съставляват ценен ключ за развитие.