Дебел или разширен черен дроб? Ето и средствата за правна защита

Днес ние се занимаваме с черния дроб, който може да бъде "дебел" или подут, по различни причини.

Ето някои естествени средства за чернодробна и чернодробна мастна тъкан .

Мастни черен дроб: как и защо

Има много по-леко медицинско име и се нарича " чернодробна стеатоза " и се отнася до инвазията на мазнини в чернодробните клетки.

Нормално е да има мазнини в чернодробните клетки, но става патологично, ако мазнината присъства в явно мнозинство. В тази ситуация, всъщност, черният дроб работи по-добре, тъй като клетките му са заети от мазнини и метаболизмът продължава бавно .

Черният дроб е "пречиствател" на нашето тяло и ако функционалността му намалява, целият организъм страда . Човек се чувства уморен, уморен, а в някои случаи самият дроб се увеличава. Силно възпаления и уморен черен дроб може да се дегенерира в цироза, с фиброзна консистенция, втвърдяване и последващо увреждане на черния дроб.

Дебел черен дроб: 8 естествени средства

Няма фармакологично лечение, нуждаете се от промяна в диетата! Това е мотото на чернодробната стеатоза.

Мастният черен дроб не е истинско заболяване, но, както видяхме, е много по-здравословно да се намали това съдържание на мазнини. Как?

Храненето играе основна роля, наред с консумацията на алкохол . За добро или за лошо. Това е, че е неправилна диета - с излишните животински мазнини, захари и рафинирани въглехидрати - причината за мастния черен дроб. Винаги е силата и лекарството .

Ето някои естествени лекарства за чернодробна мастна тъкан:

 1. Драстично намаляване на алкохола, премахване на духовете. Ограничете се до чаша вино или малка бира веднъж / два пъти седмично по време на хранене;
 2. Избягвайте прости захари : без бяла захар, сладки напитки, бонбони, шоколади, хрупкави бисквити по всяко време на деня. Но не и на чипс, пици, фокача и различни солени закуски;
 3. Заменете зърнените храни (оризово тесто за хляб), пречистени с пълната им версия ;
 4. Пийте много вода ;
 5. Заменете животинските мазнини (масло, свинска мас, свинска мас) със съответните количества зеленчуци в малки количества (какаово масло, екстра върджин зехтин или ленено семе или тиквено семе), не повече от 2-3 супени лъжици на ден;
 6. Драстично намаляване на мастните сирена, замяна с рикота, козе сирене или продукти на основата на соя;
 7. Всеки ден яжте три порции зеленчуци и два плода, пресни и сезонни
 8. Предпочитайте бяло месо и риба, да се редуват с бобови растения.

Кога самият черния дроб се нуждае от пречистване и как да го направи?

Увеличеният черен дроб: как и защо

Също така в този случай има медицински термин: той се нарича " хепатомегалия ", което означава "уголемен черен дроб" и сам по себе си не е болест, а симптом на основна патология.

Заболяванията, които могат да доведат до разширяване на черния дроб, са например чернодробна цироза, хепатит, мононуклеоза, чернодробна конгестия, но също и тумори и левкемия.

Увеличеният черен дроб: 5 естествени средства

Няма никакви средства за увеличаване на черния дроб, тъй като болестта, която я е причинила, трябва първо да се диагностицира и след това да се лекува. Като цяло, за профилактика и подпомагане на чернодробни заболявания е добре:

 1. Не пушете
 2. Ограничете или премахнете приема на алкохол
 3. Не злоупотребявайте с наркотици
 4. Поддържайте здравословна диета
 5. Практикувайте редовно физически упражнения

Някои естествени средства за подпомагане на функционалността на черния дроб са бял трън, артишок, омега-3 .

Вливането на дим може да бъде полезно, в дози от две чаши на ден.

Артишок, приятел на черния дроб в случай на дисфункция