Детска градина, страхове, цветя на Бах

В този период някои майки се свързват с мен, защото детето им ще започне детската градина или училището и те се притесняват за това как детето им ще реагира на това ново събитие и на раздялата с майката . Оттук и идеята за тази статия, която има за цел да бъде подкрепа за майките.

В действителност, тревожността е по-голяма от това на детето като цяло за майката, която за първи път се откъсва от детето си, не заради работните си нужди, а за автономния път на растеж.

И точно така, детето в детската градина е последвано от учителите, които първоначално са непознати за него, трябва да се научат да ги познават и те ще станат неговата отправна точка, като в същото време открива, че това е нова среда (следователно малко има първоначално колебание), където се среща с нови връстници, може да играе в по-големи пространства, тича, рисува, замърсява се и където научава много нови неща, но децата са фантастично изправени пред нови ситуации.

Тук майката влиза в игра, в смисъл, че ако майката е спокойна, детето със сигурност ще бъде, точно защото детето възприема възбудата на родителите и тревогата, следователно този нов път го плаши, когато родителите му са толкова уплашени. на свой ред.

Какви неща трябва да се избягват, за да не се създава възбуда у детето?

  • Избягвайте да говорите за притесненията си в присъствието на детето.
  • Избягвайте критиките на нови спътници или учители.
  • Прекалено подчертавайте новия контекст.
  • Избягвайте да питате за емоционално потвърждение въпреки изпращането.

Как да живеем мирно по този нов път?

За детето това е нова възможност за социализация, превръщайки началото на детската градина в радостно приключение, емоционално и чрез диалог.

Какво да правите, когато се сблъскате с проблеми с публикуването?

Когато детето има затруднения да се изправи пред новото приключение, нашите цветя Бах идват да ни посрещнат. Когато детето е тревожно и плачещо, ние можем да използваме Mimulus и Walnut, които ще го накарат да посрещне страховете си и да промени новия път със спокойствие. Лиственица, за безопасност. Ако детето постоянно търси вниманието на родителите, можем да дадем на Хедър.

Ако вместо това е майката да има дискомфорт в отделянето от детето си и тогава аз препоръчвам цикория. За майка, която е много уморена и трудно се откъсва, препоръчвам цикория и маслина. Маслината е наистина едно изключително цвете, което възстановява физическото и психическото състояние с наистина изненадващи резултати, и като се има предвид, че родителите трябва да разделят работата си между къщата и новото приключение на детето и различните ежедневни проблеми, бих препоръчал точно сега като олио и дива овес. Ако, от друга страна, възникнат по-важни проблеми, най-добре е да потърсите съвет от терапевт, който ще избере най-подходящите цветя. Добро приключение, майки и деца на сърцето .