Еко (логично) и еко (номен) пролетно почистване

С пристигането на пролетта си мислиш да дадеш обща уредба на къщата и се чудиш: колко детергенти са необходими за почистване на прозорци, щори, щори, прозорци, гардероби, дивани и т.н.?

Какво ви е необходимо за еко (логично) и еко (номично) почистване на пролетта

В действителност ще трябва само да се въоръжите с много търпение и добра воля, защото материалите и продуктите, които са необходими за голямо пролетно почистване, са малко и всичко е ехо; можете да почиствате всичко или почти без детергенти . Ето какви са те:

  > кърпи от микрофибър ;

  > памучни и фланелеви кърпи (за предпочитане рециклирани, например стари калъфки за възглавници, квадрати от тъкани, изрязани от стари листове и стари покривки за маса, покривки и интимни ризи, дори стари кърпи могат да бъдат много полезни);

  > листове от стари вестници ;

  > оцет и / или лимон;

  > бикарбонат;

  > Сапун от Марсилия ;

  > перилен препарат и перилен препарат. Ако купувате перилни препарати, те ще бъдат по-ехо.

  Как се прави еко почистване

  Почистване на стъкло

  За да почистите стъклото, първо го измийте с микрофибърна или памучна кърпа, след това напръскайте водата, започвайки от върха. Да: само вода. Подсушете със старите вестници.

  Почистване на пластмасови капаци и щори

  Първи прах с микрофибърна или памучна кърпа, както за стъкло. След това се приготвя разтвор с вода, две или три капки перилен препарат за ястие (не повече в противен случай става трудно да се изплакне) и половин чаша оцет ; ако не харесвате миризмата на оцет, можете да го замените с половин чаша лимонов сок.

  Намокрете кърпа от микрофибър в това решение и преминете през щорите и новодошлите щори. Подсушете с чиста микрофибърна или суха памучна кърпа.

  Почистване на прозорци и врати

  Ще ви трябват дрехи и вода. Първо почистете със суха кърпа, след това избършете с влажна кърпа, след това изсушете с друга чиста и суха кърпа.

  По този начин почистването на прозорците и вратите ще помогне за осигуряване на по-дълъг живот, особено ако са направени от дърво. Всъщност не е препоръчително да се използват детергенти на този материал, тъй като те могат да го оцветят.

  Опитвали ли сте се да си правите домашни ароматизатори?

  Почистване на завесите

  Чистите прозорци изискват чисти завеси . Не всички палатки обаче могат да се мият у дома. Затова преди да ги потопите във вода, уверете се, че можете да го направите. Ако имате практически палатки, т.е. тези, които могат да се мият у дома, можете да продължите по този начин:

  • Бели завеси : накиснете се във вода, разтрийте с парче марсилски сапун по цялата повърхност, оставете да се накисва за няколко часа и накрая измийте в пералната машина, като добавите чаена лъжичка сода за омекотяване. Завесите по този начин ще се върнат много бели. Не завъртайте и не ги връщайте на все още много влажни прозорци, така че да не се нуждаят от гладене.
  • Цветни завеси : след като са установили, че могат да се мият у дома, поставете ги в купа с вода и мек перилен препарат, за предпочитане с омекотител за тъкани. Не използвайте сапун от Марсилия с цветни пердета, защото те могат да се обезцветят. Дори и в този случай ги поставете обратно на място, все още много влажно.

   Почистване на шкафове и мебели

   Пролетта също е време на промяна на сезона, можете да се възползвате от нея, за да почистите вътрешността на гардеробите, просто се нуждаете от суха кърпа, по-добре ако е в микрофибър или фланел. Ако чекмеджетата и вътрешността на шкафовете са много замърсени, след като са прахосани, избършете с влажна кърпа от микрофибър и след това ги подсушете.

   За горната част на високите шкафове, библиотеките и мебелите, които не се почистват често, принципът е винаги един и същ: да се измие с прах, да се измие с вода, да се изсуши.

   Единственото изключение: горната част на кухненските шкафове, защото може да има по-мазна мръсотия, в този случай се процедира като за щори и щори, т.е. с вода, малко миеща течност и оцет или лимон. Ако стената е направена от дърво, използвайте само вода.

   Неизменяемите тъкани и фотьойли могат да се мият с кърпа, напоена с вода и бикарбонат.

   За метални полилеи, прах с малка четка; за тези в тъкани и оризова хартия, прах много внимателно със суха кърпа; за онези от стъкло и прах от плексиглас, избършете с влажна кърпа и след това изсушете.

   В този момент вашият дом трябва да бъде идеално чист и мирис на пролетта. Всичко, което трябва да направите, е да измиете всички дрехи в пералната машина, за да можете да ги използвате отново в бъдеще. Изхвърлянето им би било малко ехо!