Етерични масла срещу хиатални хернии

Хиаталната херния е анатомична модификация на горната част на стомаха нагоре, към диафрагмата, екстрофлексия по протежение на хранопровода.

Самата хиатална херния може да бъде напълно безсимптомна, но често се свързва с гастроезофагеален рефлукс, гастрит, епигастрични спазми .

Етеричните масла са в състояние да се впишат в обичайните лечения за симптомите на хернията и в правилната диета и да спомогнат за успокояване на пожара, който излиза от границите му.

Етеричните масла за хиатална херния са противовъзпалителни и спазмолитични като лайка, сладък копър, здравец и мента.

Етерично масло от мамица от лайка

Етеричното масло от лайка има специален син / син цвят, е много деликатен и не дразни. Има противовъзпалителни, аналгетични, лечебни, спазмолитични и храносмилателни свойства. Той е успокоително на централната нервна система .

Камазуленът, чийто сорт матрикса е особено богат, успокоява "пламъците" на стомаха и в същото време успокоява "пламъците" на психиката. Той е отличен балансиращ фактор както на физическо, така и на вибрационно ниво . Всъщност, лайка е лекарство, което се влияе както от влиянието на Слънцето (жълтата малка шапка е нейната емблема), така и от Луната (нейната последица от бели венчелистчета): етеричното масло е концентратът на тези две важни енергии и представлява ценно лекарство за човешкото благосъстояние.

Две или три капки в малко носещо масло, може би жожоба, и масажирайте диафрагмените куполи. Две капки в малко мед с гореща вода, които се приемат през устата, спомагат за успокояване на стомашните спазми.

Важно е етеричното масло да е много чисто . Винаги да бъдете съветвани от вашия доверен билкар.

Етерично масло от сладък копър

Етеричното масло от копър е жълто с сладък и леко тревист аромат. Той има храносмилателни, газогонни, спазмолитични, диуретични, холеретични и хологенни свойства (стимулира производството на жлъчката).

Копърът е особено показан за храносмилателната система, при която се извършва нагряващата и спазмолитична дейност за лечение на отоци, еруктации, епигастрични спазми.

На по-фино ниво етеричното масло от копър е посочено за субектите "земя", тези, които са склонни да размножават, които остават обвързани с кръгови мисли и живи комуникационни блокове. Поради наличието на фитостероли, растителни хормони с подобно действие на естроген, не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

Етеричното масло от копър се препоръчва само за външна употреба (за по-добро вътрешно приложение на инфузията). Две или три капки в носещо масло и масажирайте коремната кухина: стомаха и черния дроб в кръгова посока на часовниковата стрелка, за да стимулират неговите функции.

Етерично масло от гераний

Етеричното масло от Geranium е зеленикаво, със сладък аромат и розова бележка. Той е много деликатен и може да се използва и за деца.

Има противовъзпалително, антисептично, лечебно, обезболяващо, аналгетично, спазмолитично, анксиолитично действие. Етеричното масло не произлиза от декоративния здравец, който всички знаем, но от Geranium Macrorrhizum или от Pelargonium .

Това лекарство действа много емоционално : често проблемите, свързани с хиаталната херния, имат психосоматичен характер и свързването на етерично масло със забележителни ребалансиращи свойства на нервната система завършва пътя към психофизичното благополучие.

Използването на здравец в тънка ароматерапия може да се направи с няколко капки в есенциална горелка или две капки върху китките и слепоочията. Тя може да бъде свързана и с етеричното масло от лайка за масаж в стомаха и епигастриума.

Етерично масло от мента

Етеричното масло от мента е жълто-зелено. Ароматът му е изключително свеж и балсамов. Неговата енергия е откровено ян, просто диша някои издишване и концепцията пристига силна и ясна за хипоталамуса!

Притежава спазмолитични, аналгетични, храносмилателни и противовъзпалителни свойства. Това е тоник за централната нервна система. На стомашно ниво стимулира храносмилането, жлъчния поток, контрастира болезнените спазми и образуването на газ.

Тя би била много ефективна перорално, но трябва да се прави с повишено внимание под контрола на специалист и много ниска доза добре смесена с мед, защото кетонният компонент е токсичен и може да раздразни лигавиците.

За външна употреба препоръчвам комбиниране на етерично масло от мента с етерично масло от сладък портокал (за да се намали "леденият" ефект) в носещо масло, което да се масажира на стомаха. Поради високото си съдържание на кетон, във всеки случай трябва да се използва умерена употреба . Той е дразнещ за лигавиците и не се препоръчва за употреба по време на бременност и при малки деца.

Открийте и 3 билкови лекарства за борба с хиаталната херния