Хомеопатичните противовъзпалителни средства: знаете ли какви са те? И как да ги използвам?

Възпалението е нормалната реакция на човешкото тяло към възможна "инвазия" на чужди бактериални или вирусни агенти или дори на клетки от самото тяло (ние говорим за "автоимунен отговор").

Тялото поставя реална въоръжена защита, увеличава кръвния поток, течности и бели кръвни клетки на засегнатата област, така че да неутрализира инвазията. Като истинска война, да! В резултат на това симптомите на възпаление често са болезнени и досадни.

Като се има предвид, че трябва винаги да изследваме и лекуваме причините за възпалението, има лекарства (НСПВС, нестероидни противовъзпалителни средства), които могат да облекчат симптомите и болката, но с възможни странични ефекти, дори вредни (лекарствата могат да имат опасни ефекти върху стомаха и например за имунната система, помислете за неприятната история на Аулин).

Има естествени средства, които са също толкова ефективни, но липсват в тези странични ефекти: хомеопатичните противовъзпалителни средства са много полезни, като се има предвид, че хомеопатичното лекарство за "конституционен" проблем (което винаги се случва с нас, например) може да намали броя на атаките и да подобри здравето при като цяло.

Винаги трябва да разчитате на опитен хомеопат, за да знаете правилното лекарство за нашето състояние, дозите и подходящата доза. За да ги опознаем по-добре, нека поговорим за това тук.

Хомеопатичните противовъзпалителни средства: какви са те?

Основното хомеопатично лекарство за възпаление е Арника, която се използва и като гел за локално приложение. Отличен за мускулни травми и синини.

Rhus tox е отличен за болезнени увреждания, които причиняват скованост - като че ставите стават ръждясали врати - в които болката е максимална веднага щом започнете да се движите, но се подобрява, ако продължите движението. Болката се появява отново в края на движението, често вечер и предотвратява почивката.

Ruta се използва в ситуации, подобни на тези на Rhus tox, но също така и след изчезване на първоначалното подуване и топлина. Той е основният ресурс за постоянни и повтарящи се напрежения, като например тенис лакът.

Bryonia се използва в случаите, когато човек има остри болки и дори най-малката промяна в движението причинява болка.

Ledum помага за лечение на ситуации, често води до травма, с оток, който става хематом, петна с пурпурен цвят и се чувства студ и вцепенен. Въпреки усещането за студ, върху лезията може да се приложи само лед, тъй като топлината влошава болката.

Разберете какви са те и как се използват хомеопатични лекарства

Хомеопатичните противовъзпалителни средства: как да ги използвате?

Това са ефективни средства за защита, които обаче трябва да бъдат предписани по персонален начин от професионален хомеопат, който ще може да намери този, който е наистина подходящ за вас и ще ви покаже правилната доза за решаване на проблема ви. Също така, и особено в случай на хроничен проблем, който отдавна "преследва" вас.

Като цяло, разрежданията се използват за 5CH или 9CH, под формата на гранули, които се разтварят под езика, три гранули три пъти на ден или повече, докато симптомите изчезнат.

За Arnica, от друга страна, могат да се използват и различни разреждания : ниска (до 30CH) за незначителна и по-висока болка (до 200CH или повече) в случаите, когато е засегната голяма част от тялото или ако е причинена болката. предишна травма.

Препоръчително е гранулите да се вземат от храна, кафе и цигари, така че лигавицата на устата да е "чиста" и по-добре да абсорбира лекарството.

Главоболие? Опитайте хомеопатията

За да научите повече:

> Хомеопатия, какво е тя и за какво се използва