Йога: произход, ползи, всички техники

Йога е хилядолетна практика, която е добра за тялото, поза, дъх и духовност. Открийте произхода на йога, различните видове, техните ползи.

Йога е хилядолетна дисциплина, която чрез пълна и балансирана практика цели да подобри общите условия. Нека да разберем по-добре.

Произход и описание на йога

Хилядогодишна дисциплина, която включва тялото, поза, дъх, духовност. Основната философия е аюрведичната, която също обсъжда вкусовете в диетата, начина на живот. Йога е вселена, която докосва човека дълбоко, включва го и в същото време я освобождава, като го води към единство.

Произходът се проследява в текстовете: във Ведите, по-специално в edagveda, термините, свързани с термина йога, имат за задача да предложат на мъжете да „впрегнат“ собствените си мисли и преживявания, за да ги посвещават с талант на религиозни и духовни дейности в края на ведическия Упанид. този термин започва да има по-точни и технически значения.

Ние сме крайъгълен камък в йога: Йогасутра на Патанджали . Живял през втората половина на II в. Пр. Хр., Патанджали е написал тези 195 къси афоризма на Йогасутра и вероятно е бил автор на граматика и една по медицина.

За какво е?

Йога е духовно пътуване, което може да се предприеме по най-различни причини: някои подхождат към тази дисциплина, за да преоткрият дишането, а други след нараняване, други - за медитативна стойност, за подобряване на съня или, както може да се случи, дори случайно.

Също така срещата с онези, които ни водят в практиката на йога, варира в зависимост от обстоятелствата: просто бихме искали да ви напомним, че е важно да се обърнете към тези, които ни хранят с валидни думи, независимо от външния вид или уменията на изкривяване и изкривяване.

Много често всъщност рискува да бъде поразена от личност и няма да се почувства, ако същността на индивида, с която се сблъскваме, резонира с нашата.

Йога е и познаването на себе си, оценяването дали и как да се вземат предвид границите, вкуса на нови възможности за откритост, отдаване под наем на невероятната мъдрост на тялото и дишането. Йога е обединението със себе си и с останалите чрез пълна и балансирана практика, насочена към общото подобряване на условията.

Типичен урок по йога

Мат и тяло. Дъх и свободен ум. В зависимост от стила, много учители могат да използват инструменти като тухли, гумени ленти, специфични изтривалки. Много зависи от личността и от отклонението, което учителят дава на тази огромна дисциплина.

Рецитацията на мантрата и медитацията се управляват от учителя според неговата страст и обучение. В някои стилове, като йога Анусара, има конкретна рецитация, но например темата може да варира и да бъде решена и от момента от ръководството.

Например, от една страна, ако мислим за йога антигравитационен урок, ще има специални съоръжения, за да опитаме комбинация от йога позиции, с танци, пилатес и ритмични замърсявания.

Началникът трябва да вземе под внимание противопоказанията, които не трябва да настояват да се откажат, но които се използват, за да се получи глобална представа за практиката и да се има предвид, че трябва да се опитаме да регулираме нивото на интензивност, с което да правим техниката, като я измерваме на нашето тяло.

Можете да научите повече за това, как учителят по йога става и какво прави

Кой може да оперира в Италия

Наистина е невъзможно да приложат учителя по йога в една идея за обучение, защото практиката се разпръсква в много стилове. От видовете практика, които са по-физически до тези, предназначени за деца, медитативни и дори акробатични такива като акрогага. И други нови стилове продължават да възникват.

Като основен съвет обаче е необходим поне тригодишен курс. Пазете се от онези, които импровизират като учители след няколко семинара. Миризма колко знания имате за анатомията и физиологията.

След това трябва да се каже, че тези, които се заемат по този път, знаят колко продължават по всяко време без решение на приемствеността, така че тези, които искат да станат учители, трябва първо да си свършат работата сами.

В Италия има регистър YANI - Национална асоциация на учителите по йога, нестопанска културна асоциация, която обединява учители по йога от цяла Италия от различни училища и традиции. Той идва от желанието и необходимостта да работим заедно, за да развием и подобрим професията на йога учител.

Ако на изток подготовката премина през часове, прекарани в дома на учителя, според диктата на учението, което нараства с ученика, тук на Запад нараства рискът от импровизирани учители, чийто екзистенциален пример отзвучава на много ниска честота или лесно е да се обвържат чисто с пари.

Случаите на учители по йога, разрушени от несъзнателно управление на властта, не са рядкост, както в случая с Анусара йога, с превратността на живота на Джон Приятел, отстранен от собствената му общност, в резултат на силна треска и значително объркване. между енергията на парите и тази на секса.

Какви са ползите от йога за мозъка

Йога, чакра, мантра и др

Практиката е неразделна, когато тялото и психиката не са разделени. Лепилото е енергия, каналът диша. Тогава, отново, чакра, мантра, асани, вкусове в диетата, начина на живот. Йога е вселена, която докосва човека дълбоко, включва го и в същото време я освобождава, като го води към единство.

Не само: йога е и познаването на себе си, оценяването на това дали и как да се вземат предвид своите граници, вкусване на нови възможности за откритост, отдаване под наем на невероятната мъдрост на тялото и дишането. Йога е обединението със себе си и с останалите чрез пълна и балансирана практика, насочена към общото подобряване на условията.

Началникът трябва да вземе под внимание противопоказанията, които не трябва да настояват да се откажат, но които се използват, за да се получи глобална представа за практиката и да се има предвид, че трябва да се опитаме да калибрираме нивото на интензивност, с което да правим техниката, като я измерваме на нашето тяло.

Нашите карти за йога

В този раздел се опитваме да ви дадем списък на основните техники, които обитават тази океанска и красива вселена, толкова древна, колкото е ценна, която е йога. Разделението е схематично и става въпрос за различни нюанси, които практиката е предприела и стиловете, в които тя се е развила.

Бихме искали да ви кажем, че тези стилове също могат да различават много помежду си и е добре да не се преценява стойността на някой от тях, особено като се има предвид, че много зависи от това кой го предава.

Много добра идея е да се изследват картите, които решават да започнат да четат крайъгълен камък в йога: Йогасутра на Патанджали . Живял през втората половина на II в. Пр. Хр., Патанджали е написал тези 195 къси афоризма на Йогасутра и вероятно е бил автор на граматика и една по медицина.

Научете повече за темата с статии, написани от нашите професионалисти

Йога предизвикателство, какво е то

Какво е Веданта

Видео от Deabyday.tv