Какви са миофасциалните меридиани

Миофасциалните меридиани са предназначени за вътрешни за тялото линии на тяга, определени от Mayers като структури, в които напрежението се разпределя, създава и премества, реални ленти, които не само правят с вмъкването на мускула, но те също включват нервната система и съединителната тъкан. Нека да разберем по-добре.

Визията на тялото според миофасциалните меридиани

Опитайте се да мислите, че всеки един мускул не е решен. Опитайте се да си представите издърпване на парцал от едната страна и след това от другата, сякаш има принцип на пълно функционално влияние. Ако хвърлям покривка за маса, казвам, нещо ще се случи както в долния ляв, така и в дясно. Всяко изменение има влияние.

Обяснен по много тривиален начин, този принцип може да ни накара да вникнем минимално в логиката на миофасциалните меридиани. Нашето тяло е обитавано от функционални връзки и мускулите ни трябва да се разглеждат като зъбни колела на една единица.

Съществуват връзки на мускулни, неврологични и съдови нива . Как да обясним това на практика? Нека вземем едно просто движение, както би могло да бъде, за да завъртите главата. За него се грижи мускулният мускул, същият, който ни позволява да протегнем шията, да я удължим. И все пак този мускул, от гледна точка на миофасциалните меридиани, трябва да бъде схващан като част от миофасциалните вериги, в детайли спиралните и страничните.

В обобщение, тази визия ни позволява да разберем, че нашата структура е наистина холистична, наистина непрекъсната, наистина интегрирана и тази поза трябва да върви към подредена и хармонична интеграция, истински космос, където всичко е функционално.

Какви са миофасциалните меридиани

Терминът миофасциална непрекъснатост описва този набор от съседни структури, подравнени в рамките на структурната мрежа. Набор от свързани черти, направени от сухожилия и мускули. Но защото говорим за моята група.

"Mio" означава мускулна тъкан, в своята лентова природа, докато "фасцията" идентифицира придружаващата я мрежа от тъкани. Да се ​​докоснеш, да манипулираш или да работиш върху нервните тъкани означава също да се движат съдови, епителни.

В човешката структура са открити 12 миофасциални непрекъснатости . Познаването на тялото, за да го използва по най-добрия начин, означава да сте запознати с тези "следи", които пресичат дълбочината на тялото, като истински железопътен транспорт.

До задната повърхностна линия се присъединява фронталната, страничната, спиралната, заедно с линиите на ръцете, функционалните, дълбоката челна линия. Резултатът е така наречените миофасциални меридиани, които не са много различни от тези, които виждате в структурите, за да се разграничат вътрешно тежестите и мерките, разпределени по скулптура на класическите гръко-римски.

Какво представляват мускулните колани и как да ги активирате

Физически упражнения и миофасциални меридиани

Експерт по движение, който има тази анатомична и функционална визия, става незабавен „читател” на позата и структурния анализ. Визията на движението според миофасциалните меридиани позволява да се работи по пътя на спиралата, който се поставя около тялото .

Под спирална линия имаме предвид истинска лента, която се свързва през горната част на гърба на всяка страна на черепа с противоположното рамо. След това продължава около ребрата, пресича пъпа, до ипсилатералното бедро. Тя преминава през бедрото и пищяла, преминава под крака и след това пътува по задната част, връщайки се много близо до мястото, където е започнало на нивото на черепа.

Това означава, че изпълнението на всички движения на усукване и удължаване може да се прочете съгласно тази схема. Ако мислим за полуизточка, подобна на тази на полумесеца (висяща с багажника от едната страна в изправено положение с ръцете нагоре, тук се простира цялата странична линия).

Ако мислим за триконасана на йога, така нареченият "триъгълник" тук се простира на дълбоката челна линия на нивото на крака, към който се огъваме, на страничната линия и на спиралната линия. Много позиции на йога дават страхотен участък на нивото на много линии. Дори и в много стречинг позиции на чисто даоистските меридиани, ползата се получава в този смисъл.

Дори в много ритници на бойни изкуства има многократно удължаване на линиите и същото важи и за падания, които изискват доста обрати.

Какви са дисциплините, които подобряват баланса