Какво е хигиенизъм

Хигиенната революция

Хигиенизмът означава доста революционна концепция за здравето. Дисциплината, родена от съзнанието на Хипократ, знае за първи успех благодарение на работата на някои американски лекари, които са малко извън кутията. През 20 век д-р. Хърбърт Шелтън е един от основните привърженици на този подход.

Защо говорим за революция? Хигиенизмът се определя в антиподите на "нормалния" начин на мислене за лечението. По този начин този подход насърчава безсмислието на научните изследвания, използването на лекарства и дори терапиите. Теоретичните предположения, на които се основава хигиената, са физиологията, анатомията, биологията и биономията или екологията. Според това хигиенизмът твърди, че всичко се определя от естествените закони, в които няма място за „фаталистичния риск“ на микроба или вируса. Резултатът е истинско отвращение към ваксинациите.

Единственият, който може да ни излекува, е нашето тяло, благодарение на вътрешния си потенциал. Ето защо хигиенизмът се обръща към причината, оставяйки настрана симптомите, които също се разглеждат в естествената им еволюция.

Правила за хигиенизъм

Почти изглежда като религия. Вместо това, погледнато назад, хигиенизмът е повече изкуство на живота . Сред начините за елиминиране на токсините (терминът, посочен от хигиенистите е " токсемия ") има правилно хранене и преди всичко гладно . Сред причините за токсичност, особено според Tilden, основната е свързана с функционалността на нервната система. Като коригира това, всичко ще бъде уредено.

Друг стълб на хигиенизма е почивка, разбираема като въздържание от физическа, умствена и емоционална дейност. Затова съхранявайте енергия, за да помогнете на организма да се бори с промените.

Друг аспект, близък до хигиенизма, е този на суровата храна, т.е. консумацията на сурови храни .