Къде да научите Аюрведа масаж

Аюрведа масаж: какво е това?

Аюрведическият масаж е неразделна и съществена част от аюрведичната медицина . Аюрведичният масаж цели да балансира тялото и ума. Всяко същество притежава, според аюрведичната медицина, специфични конституционни характеристики и може да развие определени дисбаланси или разстройства.

Масажът, заедно с диетология и йога, позволява да се затихнат крайностите на всяка конституция, като се насърчава самолечението и здравето.

Аюрведичният масаж се състои от различни техники или протоколи, в зависимост от конституцията, върху която действа и целите, които тя поставя. Ребалансиращият масаж се извършва по цялото тяло, докато други маневри са по-специфични и действат върху главата, краката, гърба и сетивните органи, или върху ставите.

Свързан с аюрведическия масаж е използването на специални масла или билки : доброто училище трябва да предоставя и информация за връзката между различните аюрведични средства.

Къде да научите Аюрведа масаж

Аюрведичният масаж, който е част от аюрведичната медицина, не може да бъде преподаван независимо от неговите принципи. Възможно е да се заемем с курс на обучение, който обхваща цялата Аюрведа, точно както човек може да се концентрира само върху масажа.

Характеристики на добро аюрведично училище за масажи са:

> наличие на допълнителен курс по анатомия и физиология ;

> преподаване на принципите на аюрведа философията и медицината ;

> семинари за слушане и слушане ;

> практически аюрведични семинари за масаж, включително използването на масла; преподаване на масажи, за да се балансират Вата, Пита и Капха, както и специфични лечения като Широдара, част от Ангабиангам (или „частични“ масажи), масаж към сетивни органи: очи, уши, нос; масаж на главата и краката, и масаж на краката, масахио със съвместна мобилизация, специфична циркулация и масаж на гърба; накрая има и самомасаж и директен стимулационен масаж на точките на Марма;

> курс по професионална етика и деонтология в областите на приложение.

Сред най-известните училища можем да споменем:

> Асоциацията на Lumen на San Pietro in Cerro, екологично село, базирана в провинция Пиаченца, предлага специфично обучение по аюрведичен масаж, придружено от курсове по аюрведична медицина; курсът на обучение е добре артикулиран и позволява да се придобият теоретични основи и практически умения за извършване на аюрведичния масаж и да се експериментират върху себе си и върху другите. Учителите са натуропати и професионалисти от различни дисциплини, които практикуват професията в централата и в различни обекти в Италия;

> Ашрам Joytinat е структура, в която Аюрведа се преживява всеки ден и се предава чрез многогодишен курс на обучение за масажи и медицински оператори; организира отстъпления за по-добро разбиране на философията зад индийската медицина, йога, аюрведа, диетология, преподаване на начина на здраве според Аюрведа;

> Международната академия на Аюрведа предлага квалифицирани и добре структурирани курсове, работи във Флоренция и предлага широк преглед на философията и аюрведа медицина.