Коледни идеи за закуска

Който и да започне добре, е в средата на работата, казва се.

Как да започнем добре Коледа? С празнична закуска, разбира се, от маса до храна.

Разбира се, трябва да имаме предвид, че обядът ще бъде дълъг и богат, така че коледната закуска трябва да бъде лека и не твърде калорична, но без да се отнема от вкуса и забавлението.

Коледна закуска: идеи за деца

Декорацията е всичко за децата. Цветовете и формите привличат любопитството и вниманието им повече от всичко друго.

Една идея може да бъде да се даде отдушник на въображението, поставяйки в средата на масата кошница, пълна с бисквити с коледно-тематични форми : звезди, ели, малки ангели, снеговици и др. Формата е достатъчна, за да направи бисквита привлекателен, не е необходимо да го нанасяте прекалено много, но може да бъде украсено с малко глазура, направена с вода и захар, без да покрива всичко.

Докато търсите изненада и алчност, добре е да следите калориите, захарите и мазнините, които никога не трябва да бъдат прекомерни. Тестото може да бъде бисквити от мед или бисквити, които са много коледни, но можете да изберете всяко друго тесто. L

"Алтернатива на кошницата с бисквити е класическата къща с меденки, който става все по-популярен на нашите маси и това кара всички деца да се побъркват, в този случай е необходимо да има много сладкиши и бонбони, за да стане по-колоритен. възможно, важното е да бъде в състояние да контролира алчността на малките, надявайки се, че разсеян от даренията на Дядо Коледа, ще бъде доволен да хапе само умерена сума.

Една алчна и здравословна идея може да бъде да служи на тези сладки шишчета плодове във формата на снежен човек .

За пиене са добри един хубав портокалов сок или чаша мляко .

Коледна вечеря: меню за деца

Коледна закуска: идеи за възрастни

Коледната закуска е най-доброто време да се поглезите със сладко лечение: да, тогава парче панетоне или пандоро, нуга или амарето, типичен десерт от вашата собствена традиция. Очевидно не трябва да прекаляваме с количество, дори и с оглед на обяда.

Десертът, обаче, може да бъде и Коледа по форма и светлина по същество, например можете да предложите много проста кисела торта, направена в мухъл във формата на ела или други коледни предмети, ако намерите всички видове и за цялото семейство.

Ако искате да запазите светлината, можете да посветите коледна закуска на консумация на плодове ; има много начини да го донесете на масата по един забавен начин; Можете например да правите шишчета със сезонни плодове, да сервирате вече олющените плодове на тава, като създавате малки композиции, да приготвяте ананасови глинени или запечени ябълки с канела .

Друга идея е да се консумират сушени плодове, богати на хранителни вещества, но калории (затова обръщайте внимание на количеството!). Можете, например, да приготвите заедно прясна и сушена плодова салата или да създадете кошници със сушени плодове с няколко капки тъмен шоколад.

За пиене, само чай или кафе и портокалов сок.

Пригответе коледно меню със сезонни продукти