Лимонова трева: кулинарни рецепти и др

Лимоновата трева е многогодишно растение, принадлежащо към групата треви, която достига височина около един метър, с тънки листа.

Тя е с луковица, подобна на тази на праз и лимонова трева , като се използват както листа, така и луковици : първата може да бъде нарязана и добавена, дори сурова, към супи или свежи летни салати, докато луковиците могат да се използват като чесън, или в допълнение към чесъна, като основа за различни рецепти.

Етеричното масло също се извлича от растението лимонена трева, по-често наричано етерично масло от цитронела .

Свойства на лимонена трева

Лимонова трева е стимулант и тонизиращо средство при умора, изтощение и апатия, както от физически, така и от психически произход.

Той е полезен при тежък метеоризъм и храносмилане, ниско кръвно налягане, умора, проблеми с концентрацията, умора .

Полезен срещу оток и подуване, както и за стимулиране на лимфната система .

Вкусът е подобен на лимона, остър. Често е една от съставките на къри.

Кулинарни рецепти с лимонена трева

Lemongrass често се използва в готвенето, в азиатски рецепти, съчетавайки го с други подправки, характерни за индийската, тайландската и виетнамската кухня.

Можете да донесете щипка аромат и преди всичко аромат на тези ястия и на нашите ястия; например, поради острия си вкус, подобен на лимона, той е отличен за употреба в рибни ястия, за мариноване или за готвене във фолио . Също така в супи лимонната трева дава цитрусов връх, без да изважда киселинността, тъй като вместо това може да се направи портокал и лимон. В сладки и кисели сосове е подходящ както за пикантни, така и за по-малко вкусни ястия.

Идеалната комбинация от лимонена трева е с лют червен пипер и джинджифил : ако не сте много запознати с лимонова трева, опитайте да я добавите в рецепти, в които пипер и джинджифил са съставна част, защото в малки дози подобрява вкуса.

Използва се в студени ястия, освежава и изсветлява, особено когато се свързва със студени салати, докато в горещите стимулира храносмилането.

"кулинарни рецепти за лимонена трева")%>

Чай от лимонова трева

Благодарение на антибактериалните и антипиретичните си свойства, леомнграсът се подготвя за приготвяне на чай за пиене по време на влияния . Също така е валидна помощ в случаи на трудно храносмилане и колит. След това чайът може да се приготви и вземе дори в края на хранене, дори по-добре, ако се добави малко пресен джинджифил .

Препаратът е подобен на този на билковия чай : ако е налице прясно растение, ще е достатъчно да отрежете най-близката част от луковицата от около десет листа .

Части от около 1 см (ширината на пръста) в половин литър вода са достатъчни. Водата се вари и пресните листа се оставят да се влива в продължение на 10-12 минути. Филтрира се и се пие горещо.

Използване на етерично масло от лимонова трева

Етеричното масло, получено от растението лимонена трева, е по-често известно като лимонена трева.

Използва се главно в смеси, които се използват в есенцията на горелката, за да се премахнат насекомите, особено през лятото, като през повечето време се пренебрегва употребата й като стимулант на концентрацията и като компонент на смеси, подходящи за масажи .

Особено лимфно-дрениращи и целулитни лечения, компреси и масажи срещу оток и подуване имат полза от наличието на масла, съдържащи малки количества етерично масло от лимонова трева.

Лимонова трева и етерични масла срещу насекоми

Лимонова трева чай, свойства и ползи