Манго чиа пудинг, рецептата

Манго и Чиа: герои на благосъстоянието

Гранита с манго, манго сладолед, манго лютеница и шейк до края ... Изглежда, че това лято доминира като царят на плодовете е тропически оранжев! Ето ви, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо и да ви върне обратно към релаксиращите горещи и бездействащи дни на лятото, което ни посреща, дори рецептата за пудинг - вид пудинг - с манго и чиа семена .

Чудиш се дали тази закуска е добра? Знайте, че чиа семената, богати на калций, витамин С и омега3, са полезни за здравето на червата и нервната система, но не само; докато манго r богат с витамин А е полезен за запек, задържане на вода и стрес. Всичко, от което се нуждаете, е разходка в етнически магазин или добре зареден супермаркет.

Рецептата за манго пудинг и чиа семена

Съставки

> 30 g семена от чиа;

> 200 мл кокосово мляко;

> някои семена от ванилия;

> 150 ml вода (или кокосова вода, ако го намерите);

> зряло манго;

> лимонов сок, за да вкусите зърнените люспи или препечени ядки и кокосови орехи за украса.

подготовка

Поставете семена от чиа в голяма купа или купа, добавете кокосовото мляко, вода и някои семена от ванилия. Разбъркайте добре с лъжица, запечатайте всичко здраво или с филм и оставете да почива за около два часа .

Междувременно почистете и обелете мангото, наряжете го на парчета, поставете го в блендера и завъртете. Запазете няколко парчета, за да украсите. Добавете филтрирания сок от лайм и работете за последен път, получавайки гъсто пюре .

За приготвянето на пудинга вземете стъклени буркани (дори и тези, които са рециклирани от кисело мляко, мед и конфитюри са чудесни), дайте живот на вашия пудинг, като направите слой мангова пюре и един от чиа пудинг, като ги редувате. Украсете на вкус с нарязани на кубчета манго и сушени плодове или зърнени храни. Сервирайте както е или я сложете в хладилника за половин час, за да стане още по-свежа.

Вариации: вместо мляко и кокосова вода можете да използвате и зеленчуково мляко, например бадемово или лешниково мляко.