Масаж на слъзния канал на бебето

Лакрималният канал е блокиран в детето

Слъзните канали на очите свързват слъзния канал на носа към външната повърхност на окото. Разкъсващите канали пренасят сълзите от сълзовите жлези към окото. Сълзите имат функция на почистване и защита на повърхността на очите, те са безцветна и разредена течност.

Те съдържат антитела и бактерицидни ензими: затова доброто разкъсване е необходимо за здравето на окото, поддържа го хидратирано, позволява да бъде защитено от чужди тела и предпазва повърхността от външни агенти.

По време на ранна детска възраст слъзният канал на детето може да бъде блокиран : това може да се случи поради забавено отваряне на клапана, която изсмуква сълзите в сълзотвора до слезните канали. Това води до бактериална пролиферация, защото сълзите не могат да изпълняват антибактериалната си функция на повърхността на очите, изложени на външни агенти от различен тип.

Резултатът е, че детето има зачервяване на зоната около очите и носната преграда, както и необичайно разкъсване, понякога придружено от изтичане на гной от слъзния канал. Често обструкцията на слъзните канали се обменя с конюнктивит, но лечението на конюнктивит не винаги дава добри и решителни резултати в случай на запушване на слъзните канали.

Обикновено тази ситуация погасява естествено през първите 8 месеца, но лечението може да се ускори чрез специален масаж: масажът на слъзния канал, наречен масаж на Crigler .

Прочетете също конюнктивит при деца, естествени средства >>

Масаж на слъзния канал на бебето

Масажът на слъзния канал на бебето улеснява оттичането на сълзите по слезния канал на носа и сълзните канали . Това ви позволява да възстановите естественото и адекватно разкъсване, да предпазите окото естествено и да разрешите симптомите и всички бактериални инфекции, които, ако продължат, също могат да се дегенерират в конюнктивит.

Масажът се състои от много проста маневра, която офталмологът или педиатърът може лесно да научи на родителя и грижещия се: с върховете на пръстите, почистете, масажирайте пътя на сълзотворен канал леко и без натиск.

Извършването на масажа е много просто, но винаги трябва да обръщате голямо внимание и внимание : нека върхът на пръста се плъзга бавно и многократно от основата на ноздрите по основата на носа, между носната преграда и бузата, към окото.

В конюнктивата, без да докосваш окото, но внимавай винаги да действаш върху кожата на лицето, се упражнява много леко налягане, за да можеш сълзите да избягат и след това да изпразниш слъзния сак.

Масажът се извършва с легнало дете, като се използва много деликатес.

Чрез масажа на сълзния канал на детето се улеснява отварянето на клапана на Хаснер, основната причина за запушването на слъзните канали. В същото време всички бактерии, които може да са се размножили поради обструкция, се елиминират от канала и лакрималните канали. След това сълзите действат естествено като дезинфектант и бактерицид.

Маневра за масаж трябва да се повтори три пъти, поне толкова пъти през деня.

Прочетете също естествено дете >>

Снимка: Адам Борковски