Мечтайте за Световния ден на околната среда

Световният ден на околната среда е партия, провъзгласена през 1972 г. от Общото събрание на ООН и чествана всяка година на 5 юни с цел повишаване на осведомеността и предлагане на инициативи, насочени към благоденствието на планетата .

Събитие, което заедно иска да бъде глобална платформа за дискусии между най-големите играчи в света, но също и популярен ден, в който всеки от нас наистина може да направи нещо, което да предизвика промяна, за да повлияе положително на околната среда.

Темата на настоящото издание за 2015 г. е "Седем милиарда мечти. Планета. Консумирайте в умерени количества." С това мото-предупреждение, тази година, Световният ден на околната среда се отбелязва предимно на Експо Милано 2015, където ще има международни тържества на ООН.

В това пространство, аристично и специално пресъздадено за приемащите страни и за да бъдат известни техните продукти, ще говорим и за нивата на потребление, замърсяването, планетарните ресурси и възстановителния капацитет на Земята .

Размисълът, който искаме да преследваме по този повод, съвпада с предизвикателството да се създадат възможности за устойчиво икономическо развитие за всички нации, като се намалят отрицателните последици за околната среда .

Замърсяване като причина за обедняване на хранителни продукти

Милиарди сънища и страница, която им дава глас

Има седем милиарда мечти за устойчива околна среда. Сънуването е първата стъпка да направим бъдещето, което искаме реално . Посланикът и говорителят на този ден кани всеки, който желае да остави посланието си за устойчива мечта, да пише на мечтаната страница какво искат за планетата.

На първо място, Леонардо ди Каприо го направи, като ни покани да разсъждаваме и да казваме, че „ консумацията на храна отива в ущърб на нашето здраве и на околната среда. Деградация на земята, намаляване на плодородието на почвата, неизползване устойчивите води, свръхексплоатацията на рибарството и деградацията на морската среда са всички неща, които правят възможностите на природните ресурси да ни осигурят храна .

Назначения за околната среда

Следователно ключов италиански град ще бъде Милано, където благодарение на сътрудничеството между Програмата на ООН за околна среда (UNEP), Министерството на околната среда, опазването на територията и морето, ЕКСПО екипа на Организацията на обединените нации и Спа Експо Милано, заедно обширна програма от дейности, включващи различни партньори, включително ФАО, IFAD, Световната програма за оценка на водите на ЮНЕСКО, Slow Food, WWF Италия, Cinemambiente, Зелената филмова мрежа, националните делегации и международни организации, присъстващи на EXPO.

На местата на различните италиански общини могат да бъдат открити други събития, като концерти, събития, засаждане на дървета, организирани кампании за почистване и партита с деца. Повече от 100 страни по света ще участват в различните инициативи.

На официалния сайт на Деня все още можете да запишете дейността, която искате да извършите на този специален ден за опазване на околната среда, за да я направите известна на всички.

Как да живеем по екологичен начин без прекалено много жертви

Открийте другите световни дни от 2015 г .:

> Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2015

> Световен ден на океаните 2015

> Световен ден на туризма 2015