Метод Монари: какво е то и за какво се използва

Методът Monari, проектиран от Maddalena Monari, е техника, която работи върху мускулните блокове, за да премахне напрежението и сковаността. Нека да разберем по-добре.

Произход и описание на метода Монари

Методът идва от велика жена, Маддалена Монари. Рехабилитатор през 1973 г. Завършил е през 1980 г. в педагогика. В продължение на години работи като терапевт в USL на Болоня с деца с увредени мозъци.

От 1981 г. прилага метода, който носи неговото име и ръководи център за терапия на тялото в Болоня, като привилегирова груповата работа от самото начало.

Има и по-специфичен метод Monari Punto Vita®, който включва упражнения за разтягане и мускулна работа в изометрична контракция.

За какво е методът Monari?

Отличен за лечение на болки в ставите, болки в гърба, болка в шийката, невралгия . Също така е показан при ревматични болки, скованост на ставите, нарушения на кръвообращението. Действа позитивно при артроза, артрит, главоболие, дискова херния, сколиоза, артроза на бедрото, периартрит на рамото.

Подобрява позата в световен мащаб. Действа върху мускулните блокове, причинени от липсата на емоционална топлина, липса на привързаност. Подобрява всички състояния на съкратени или твърди мускулни вериги, дължащи се на емоционални дисбаланси.

Типична сесия на метода Monari

Работата се извършва главно на земята, гръбнакът се придържа към земята, краката са огънати.

Всяко упражнение има за цел разтягане на мускулните вериги за намаляване на лумбалната и цервикална хиперлордоза, което причинява болка в гръбначния стълб. Работата е педантична и индивидуална, дори когато сесиите се провеждат в групи. Преди да започнете каквато и да е работа, трябва да се извърши обективно изследване с д-р Монари.

По този повод се провежда терапия с индивидуални лечения и / или етапи и / или седмични групи в зависимост от типа на проблемите. Преди всяко лечение се прави снимка, стояща заедно с краката пред, зад и отстрани.

В края на пътя снимките се пренареждат, за да се сравняват с първите и се наблюдават промените в мускулната структура.

Кой може да оперира в Италия

Училището за обучение по метода Монари е оформено на 3 нива и е отворено за лекари, медицински сестри, физиотерапевти, натуропати и психомотрици. Цената на първото ниво е 1, 200.00 евро + ДДС и за достъп до нея трябва първо да сте участвали в поне 8 дни работа върху себе си. Първото ниво не позволява практиката на метода.

Второто ниво ви позволява да получите диплома, а третата дава възможност на терапевтите да провеждат работни групи. Тогава съществува възможност за специализация.