Млечни ферменти, нашите съюзници срещу диария

Естествените терапии включват използването на млечни ферменти за диария с цел възстановяване на баланса на бактериалната флора.

Това разстройство може да бъде следствие от стомашно-чревни инфекции, хранителни отравяния в най-често срещаните случаи; или да бъде симптом на по-сериозни заболявания като болестта на Crohn или вирусен хепатит.

Диария причинява и симптоми

Диарията се определя като емисия на полуобразни, воднисти или течни изпражнения, няколко пъти на ден ( над 3 евакуации ) с фекално тегло над 200 грама през целия ден, стойност, която обикновено се счита за граница (нормални изпражнения = 200 g / ден) ). Други симптоми, които съпътстват това разстройство, могат да бъдат дискомфорт по време на движение на червата, болки и спазми в долната част на корема, гадене и треска.

В острата форма, диария е често срещан проблем, който обикновено се появява за 1 или 2 дни и след това изчезва самостоятелно. Вместо това, когато тя продължава повече от 2 дни, става хронична, тя може да бъде симптом на по-сериозна патология, която носи със себе си риск от дехидратация .

Това е най-сериозната опасност, защото тя означава, че тялото е лишено от много течности, които са необходими за правилното му функциониране. Дехидратацията е особено опасна при децата и възрастните хора и трябва да бъде лекувана своевременно, за да се избегнат сериозни здравословни проблеми.

Сред най-честите причини за диария са: инфекции, причинени от вредни бактерии ( погълнати от заразена храна или вода) и вируси ( като херпес симплекс и вирусен хепатит); непоносимост към храни ; наличие на паразити в стомашно-чревната система.

Може да се появи и като реакция на нашето тяло към лекарства (антибиотици, хипотензивни, химиотерапевтични и антиацидни средства, съдържащи магнезий); чревни възпалителни заболявания като синдром на раздразнените черва, болест на Крон и заболяване цьолиакия често се проявяват с това разстройство.

И накрая, хората, които посещават чужди страни също са обект на диария на пътника, причинена от храна или питейна вода, заразена с инфекциозни патогени.

Можете да изследвате всички естествени средства за диария при деца

Действието на млечните ферменти на диария

В допълнение към специфичната диета, млечните ферменти се използват независимо от причината, нормализират и обогатяват бактериите, които изграждат нашата флора . Можем да дефинираме бактериалната флора като " екосистема", образувана от около 400-500 различни вида микроорганизми , способни да действат като защитна бариера и да насърчават усвояването на хранителни вещества, получени от храната, възстановявайки чревната функция.

Млечни ферменти или пробиотици са живи микроорганизми , които могат да повлияят положително на чревната екосистема, защото възстановяват адекватна бактериална флора, особено след лечение с антибиотици и други лекарства, които, както видяхме, могат да причинят диария. В допълнение, тези микроорганизми укрепват имунната система, нашите естествени реакции на атаки от вируси и бактерии : в присъствието на здрава бактериална флора, в действителност, микробите не могат нито да се размножават, нито да се разпространяват.

В билковата медицина, млечни ферменти се намират в капсули, флакони или дъвчащи таблетки, съгласно формулировка, която им позволява да преодолеят стомашната бариера, запазвайки способността си да колонизират интензитета на червата и да възстановят баланса на цялата стомашно-чревна система.

Често тези добавки съдържат вещества, които могат да стимулират и насърчават растежа на "приятелски" бактерии с наличието на споменатите пребиотични вещества. Млечни ферменти могат да се приемат и по време на бременност.

Също така разберете кога да приемате живи млечни ензими за други заболявания