На всяка коса има балсам

На пазара има балсами за всеки тип коса, от обеми до тези, които обещават по-дефинирани къдрици.

Има ли наистина различия между един балсам за коса и друг? Кой балсам избирате за косата си?

Как да изберем подходящия балсам за косата

Днес на пазара могат да се намерят балсами за коса, подходящи за всякакви нужди, които обещават да дадат обем, да регулират къдриците, да дадат яркост, да предпазят цвета: полезно е да изберете балсам според естеството на косата си, но няма кондиционер,

Всъщност, балсамът има за цел да разплете косата, което го прави лесен за разресване, мек и лъскав и не е козметично лечение, което може да промени своята природа.

Когато избираме балсам за коса, следователно отделяме специално внимание на съставките, четем етикета и избираме продукт, който не съдържа силикони, парабени и други вещества, които могат да бъдат вредни за нашето здраве и околната среда.

По-добре да изберете еко-органичен балсам, който съдържа натурални съставки, които могат да разплетат косата и да го направят по-мек благодарение на естествените овлажняващи и подхранващи вещества. Ето някои съвети, основани на естеството на косата ви.

Нормална коса

Ако косата ви е нормална, можете да изберете балсам, който съдържа гел от Алое вера и ленено масло; Този вид продукт е подходящ и за тези с тънка, къдрава или мазна коса и искат да придадат обем и мекота на косата, без да го претеглят .

Научете повече за лененото масло, защитника на косата и циркулационната система

Суха коса

В случай на особено суха, крехка коса, третирана с бои или избелване и с разцепени краища, изберете балсам на базата на арганово масло, кокосово масло, масло от карите и растителен протеин.

Тъпа коса

За да се даде яркост на всички видове коса и в случай на тъпа коса, добри резултати могат да се получат благодарение на балсами, съдържащи етерични масла от лимон и розмарин.

Кога да се използва и как да се прилага балсам за коса

Ако косата ви е здрава, лъскава и лесно можете да я разресвате, използването на балсам не е необходимо. Точно обратното, ако косата е отслабена, суха, крехка и има разделени краища, използването на балсам може да бъде много полезно да разплете косата и да я направи по-мека .

Слънцето, замърсяването, прекомерната употреба на сешоара и грижата и агресивното лечение, като избелване, багрила и постоянни, всъщност могат да отслабят косата и да я направят скучна и къдрава.

За да придадете на косата си здравословен външен вид, използвайте подхранващ балсам след шампоан: измийте косата си след измиване, нанесете балсам върху дължините, разпределени равномерно, оставете да работи поне пет минути и изплакнете обилно.

Ако имате малко време, можете да използвате и продукт "два в едно", който съчетава почистващото действие с раздробяващото действие, или да използвате остатъчен балсам без изплакване, за да се нанесе върху чиста, суха коса.

Ако косата ви е особено суха, използвайте подхранващи маски, за да ги нанесете два пъти седмично .

Естествени продукти за коса: кои да се използват?