Отслабнете с билкови лекарства

За да отслабнете, в билковата медицина, лечебните растения се използват с адювантно действие, в контекста на контролирани нискокалорични диети, за намаляване на телесното тегло . Някои от тях извършват стимулираща активност върху основния метаболизъм, други благоприятстват физиологичния процес на термогенеза, други все още се намесват чрез ензимен синтез или защото могат да ограничат абсорбцията на мазнини и захари . Виждаме различните билкови лекарства за загуба на тегло.

>

>

Мастната тъкан има няколко важни функции в човешкото тяло: тя представлява значителен резерв от енергийни вещества и вода ; действа като изолатор, ограничавайки дисперсията на топлината от повърхността на тялото; и улеснява приспособяването на различните части на организма между тях.

При нормални условия тя представлява около 10% от общото тегло, докато патологичните натрупвания се наблюдават при затлъстяване и някои хормонални нарушения, като мастната тъкан и е тясно свързана с основния метаболизъм (дефиниран като минимален енергиен разход, необходим за поддържане на жизнените функции и будното състояние), които следват трептенията.

Основният метаболизъм представлява количеството енергия, използвано в условия на термична неутралност, от буден субект, но в състояние на пълна физическа и психическа релаксация, гладно поне 12 часа; и се влияе от хранителния статус и вида на диетата ; хормонални фактори ; бременност и кърмене (особено в крайния етап на бременността); състояния на тревожност ; и употребата на наркотици (успокоителните успокояват, а стимулантите го увеличават).

При здрав и заседнал индивид той представлява около 65-75% от общия разход на енергия. Поради тези причини мастната тъкан се увеличава, когато количеството на въведената храна надвишава изискването по отношение на консумацията на енергия.

Знаете ли, че някои добавки ви помагат да отслабнете? Разберете кои!

Лекарствени растения за отслабване

  • Citrus aurantium : фитокомплексът, съдържащ се в кората на неузрелите и сушени плодове от горчив портокал, е в състояние значително да намали излишната мазнина, чрез увеличаване на т.нар. Термогени i. Термогенезата е специфичен метаболитен процес, който се състои в стимулиране на организма при производството на топлина, за разтваряне на депонираната мазнина . Този екстракт съдържа рядка композиция от симпатикомиметични амини, отговорни за неговото селективно термогенетично действие върху бета-3 адренергичните рецептори, главно в мастната тъкан и в черния дроб, отговорни за процесите на разрушаване на мазнините (липолиза).
  • Fucus : известен също като морски дъб, той се използва в билковата медицина, за да отслабне, защото е голям естествен източник на йод . Този минерал е основно хранително вещество за щитовидната жлеза . Като основен компонент на фукус, йод може да помогне в състояние на повишаване на теглото поради бавен метаболизъм или неизправност на щитовидната жлеза . Поради тази причина той е отличен стартер в диетата за намаляване на наднорменото тегло, тъй като ускорява скоростта на основния метаболизъм, така че да се използват по-бързо мастните резерви и следователно постепенно да доведе до по-голям контрол на теглото . Наличието на алгинати във фитокомплекта също му придава леко разхлабващо действие, подобно на това на диетичните фибри.
  • Хитозан : той е полимер на D-глюкозаминиста, който се получава от хитин, компонент на скелета на ракообразните . Тази молекула има способността да улавя мазнините и след това да се елиминира през изпражненията на чревно ниво. Следователно хитозанът е полезен за ограничаване на абсорбцията на въглехидрати и мазнини, като по този начин благоприятства баланса между мастната маса и сухата (или мускулна) маса. миди
  • Глюкоманан : неговият корен съдържа невъзприемчиви диетични фибри, способни да набъбват при контакт с вода и увеличавайки обема до 80 пъти в сравнение с лекарството. Тази способност дава на растението механично въздействие върху стомашното ниво. Като фибри, глюкомананът също така е в състояние да намали чревната абсорбция на мазнини и захари, като по този начин благоприятства процеса на усвояване.
  • Гарциния : при фитотерапия, гарциния се използва за отслабване и понижаване на нивото на холестерола в кръвта. Хидроксицитратът, съдържащ се в кората на плода, спомага за синтеза и елиминирането на мазнини, намалявайки хиперхолестеролемията и триглицеридите. Тази субстанция естествено присъства в нашето тяло с функцията за разтваряне на мастната тъкан, където се събират вещества от усвоените храни, които все още не се използват от организма за производство на енергия.
  • Гимнема : съдържащата се в листата гинематична киселина извършва хипогликемично действие чрез инхибиране на абсорбцията на захари и метаболитна трансформация на клетъчно ниво. С други думи, той прави наличните глюкозни резерви, предотвратявайки 50% абсорбция на прости и сложни захари (въглехидрати). Растението има и "анти-сладко" действие, всъщност, чрез поставяне на малко гимнема на езика, усещането за сладко и горчиво се отменя в рамките на няколко минути (оставяйки усещането за солен, кисел и метален вкус остава непроменено) ), и има по-малко желание за "сладко". Способността на гимназата да синтезира и улесни изхвърлянето на захари също му придава действие за отслабване, благоприятстващо загубата на тегло, в присъствието на диета, богата на захари и въглехидрати като сладкиши, хляб и тестени изделия.

Отслабнете с минерали

Хромът е минерал, който подобрява инсулиновата функция и влияе върху метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини .

Употребата на хром в хранителни добавки за отслабване като добавка за отслабване и за подобряване на контрола на кръвната захар при хора с диабет е оправдана от факта, че засилвайки ефекта на инсулина, той има благоприятен ефект върху анаболизма на протеините на ниво мускул.

Увеличаването на мускулната маса, от своя страна, ускоряването на основния метаболитен коефициент също би благоприятствало намаляването на телесните мазнини .

Хомеопатични средства за отслабване