Ползите от kanten

Кантен: какво е то

Kanten е препарат, чиято основна съставка е агар агар.

Kanten може да има формата и структурата на желатин, но може да се използва и като естествено средство под формата на гореща напитка.

Агаровият агар е, заедно с други водорасли, съставка в макробиотичното хранене, храна, която използва храната като "лек" и средство за запазване и възстановяване на равновесие и здраве.

Той има хелатиращи свойства, т.е. може да се свързва със себе си токсични вещества в стомаха и червата и да ги изхвърля през изпражненията.

Агаровият агар също е богат на минерали, фосфор, калций и желязо и витамини от фолат на B-комплекс, той е с ниско съдържание на калории и е подходящ за хора, страдащи от диабет и целиакия .

Kanten: ползи

Ползите от кантанското питие са много:

D е синтактична и пречистваща : поради хелатиращите си свойства, тя позволява на тялото да бъде пречистено по естествен начин;

> слабително : кантанът има леко слабително действие, тъй като запазва водата и помага за евакуацията на изпражненията; това, добавено към пречистващите свойства на водораслите, позволява на тялото да се почиства естествено;

> стомашен протектор : поради високото му съдържание на слуз, кантенът е полезен в случай на стомашно дразнене и чревен тракт, тъй като предпазва лигавиците и улеснява дезинфлацията;

> Отслабване : Кантенът може да помогне на тези, които искат да отслабнат и да отслабнат естествено; пият преди хранене помага за успокояване на глада и повишава ситостта. Kanten също стимулира дейността на щитовидната жлеза, подобрявайки метаболизма. Това го прави неподходящ за пациенти, страдащи от проблеми с щитовидната жлеза, тъй като концентрацията на йод пречи на производството на тироидни хормони;

> забавя абсорбцията на глюкоза : тази характеристика прави агаровия агар, водораслото, от което се получава кантан, отлична съставка в веганските десерти и за тези, които страдат от хипергликемия и диабет;

> стимулант за диуреза ;

> е полезна за красотата на кожата, ноктите и косата .

Kanten: рецептата

В тази статия се позовавах главно на kanten като гореща напитка, използвана като естествено средство за защита.

Съставки

> Агарен агар, прах или люспи;

> неподсладен и нефилтриран ябълков сок, вероятно органичен.

Агаровият агар се намира в макробиотични или специализирани хранителни магазини под формата на прах, люспи или пръчици.

подготовка

За да приготвите напитката, използвайте чаша не-подсладен и органичен ябълков сок, чаена лъжичка люспи от водорасли (много по-малко, ако е на прах: не добавяйте достатъчно чаена лъжичка) и малка тенджера .

Нека водораслите се стопят в ябълковия сок, докато стане прозрачен, на слаб огън и се разбърква.

Това ще отнеме около 3-5 минути, след което ще пиете топло или топло, преди морските водорасли да гелират ябълковия сок и да изстинат.

За макробиотична кухня, kanten е полезна за балансиране на прекомерната консумация на месо и сирене и когато тялото е подложено на високи ян условия при изключителни и временни случаи.

В случаите на запек и колит, кантенът регулира червата, пречиства го и също така е полезен при хемороиди, защото омекотява изпражненията, което улеснява евакуацията им.

Прочетете също