Различните видове лумбаго и терапии за лечението им

Болки в гърба в лумбалната област могат да имат различен произход и причини. Нека видим видовете болки в гърба и най-ефективните терапии.

Различните видове болки в кръста

Преди всичко трябва да правим разлика между остра и хронична болка в долната част на гърба : в първия случай се сблъскваме с явления като това, което обикновено се нарича "удар на вещицата", изведнъж спира и изведнъж спира; във втората се сблъскваме със ситуация на постоянна и вече не епизодична болка. Ето защо ние сме в остра болка в кръста, когато болката трае по-малко от месец, в хроничната, ако продължи по-дълго.

Остра болка в долната част на гърба може да възникне, когато, например, човек е свикнал да спи в нефизиологично положение, с твърде много опори за шийката на матката или никаква. Качеството на матрака също влияе много. Мускулните контракции водят до резки и неестествени движения, пълни с болка, която привлича ежедневната поза .

В много случаи лумбалната болка е симптом в резултат на нарушения, свързани с коремните, тазовите или гръдните органи. Заболявания на бъбреците, нарушения на яйчниците, инфекции на пикочния мехур, възпалителни състояния на червата могат да бъдат изразени под формата на болка в лумбалната област.

Самият случай е този на болките в кръста в периода на бременността . В този случай сме изправени пред множество фактори: наддаване на тегло, хормонални промени (прогестеронът увеличава гъвкавостта на лигаментите в тазовата област и ставите стават по-малко стабилни), възможността за обратна матка.

Ако болката в гърба е особено силна в началото на бременността, тя очевидно е свързана с придвижването на центъра на тежестта напред.

Нека да открием метода за възстановяване на Neurac

Терапии за различни видове болки в кръста

Първата терапия за болки в гърба не е да спрете напълно: ако почувствате болка и решите, дори несъзнателно, че неподвижността е единственото решение, причинявате значително влошаване. В действителност, удълженото седящо положение е вредно за разстройствата на седалищния нерв.

По подобен начин, предприемането на всяка дисциплина по ожесточен начин не помага, прекомерното обучение прави нещата по-лоши. Ето защо той взема правилния баланс между дейност и почивка и това означава да се даде възможност да се слуша .

Един добър курс на постурална гимнастика ще позволи да се разбере функционирането на основните кинетични вериги и ще даде сила на мускулите отвътре.

За фактора на слушане най-добрият начин е биоенергийната, терапията, разработена от Александър Лоуен и основана на пряката връзка между психиката и тялото. Всъщност дори емоционалното освобождаване, постигнато чрез движението, често подобрява ситуацията в лумбалната област.

В много случаи се прибягва до текартирапии и манипулации от физиотерапевт, остеопат и хиропрактър: в случая на текардертапия лумбалната област се третира с електрически ток, за да мобилизира присъстващите в тялото електролити; това е модалност, чрез която се стимулират естествените репаративни и противовъзпалителни процеси. Обикновено пълният цикъл включва 10 сесии от около 30 минути и, ако е свързан с ръчен масаж, терапията наистина може да бъде полезна.

Ръчната техника, която физиотерапевтите най-често използват при болки в долната част на гърба, е тяга : тя обикновено се извършва на специални маси, разделени на две отделни части, на които пациентът лежи. След маневра настъпва мускулно освобождаване, отстраняване на гръбначните тела. Тази маневра е много ефективна при компресия на нервните корени и в консервативното лечение на дискова херния.

В случай на болка в кръста, свързана с диагноза на артроза, терапии като йонтофореза и ултразвук също са полезни .

Терапия за лумбален масаж за лечение на болки в кръста