Самомасаж в краката, как да го направя

Холистичната рефлексология ® е ефективен метод да ни постави в комуникация с това, което рационално не довеждаме до съзнание, правейки тялото превозно средство и пратеник; тя ви позволява да работите дистално върху органите и вътрешностите, върху които, поради тяхната физиологична специфичност и анатомична позиция, не можем да изследваме директно.

Да се ​​разчита на грижата на оператор, който знае как да прилага интервенционни протоколи по уважителен и емпатичен начин, е нещо повече от прегръдка, която се дава на самия себе си: това е истинска ребалансираща терапия, която позволява чрез обмен и диалог с лицето, изпълняващо лечение, превъзпитание за здравето и момент на важна интроспекция .

Следователно третирането на RPO е източник на баланс и благополучие, когато се прилага от квалифицирани оператори, но не винаги е необходимо да се свързва с външен персонал . Възможно е също самораздаване или самолечение, особено в ситуации, в които нямате конкретни нужди и когато решите да направите допълнителен жест на грижа и любов към себе си и към собственото си благополучие.

Разходка като самостоятелен масаж

Подметките на краката често са подчертани, понякога вредни. Всеки път, когато ходим, ние всъщност подлагаме краката и рефлекторните зони на тях на стимулация .

Ето защо е безполезно да се подчертава значението на обувките, подходящи за краката . Следователно ходенето вече е първият вид самомасаж на краката .

Ходенето бос подобрява възприятието на краката, болезнени и схванати области. Ето защо най-естественото и незабавно рефлексологично самолечение е да се ходи бос, за предпочитане на чакълести (но не и остри) и леко неравни места .

Този вид масаж съживява и подобрява тонуса на стъпалото и, според принципите на рефлексологията, и на вътрешните органи. Нещо повече, тя ви позволява да заредите напрежение на земята и да си възвърнете контакта с чувствителността на плантацията, която често се забравя и заглушава от обувките.

Autoshiatsu, как работи?

Самомасаж в рефлексологията

Ако ходенето бос на заоблени камъчета е практика, която не винаги може да бъде преживяна, действителният самомасаж, изпълняван с натиска на собствените си ръце, представлява по-непосредствен и практичен подход.

За да се извърши самомасаж, който започва процес на постепенно ребалансиране, и който представлява метод за поддържане на благосъстоянието, а не специфична интервенция за лечение, време и любов към себе си, е необходима готовност да се слуша и да се грижи за себе си . Не е необходимо да има задълбочени познания: всеки може да го направи сам .

За общо самомасаж в краката е достатъчно да се приеме поза, което позволява да се достигне до растението на крака, без да се причинява втвърдяване на мускулите поради позицията. Седейки в лотосовото положение, кръстосани крака пред вас, поддържани и поддържани с гръб, ви позволяват да огънете глезена и да стигнете до подметката на крака.

Самостоятелното лечение може да стане за простота и непосредственост ежедневен жест на грижа към себе си, както и здравословна диета и правилно дишане и адекватни физически упражнения.

Можете да се поглезите самостоятелно, докато гледате телевизия, просто се събуждате или преди лягане, и по всяко време, когато имате възможност да останете без обувки и да си починете със себе си.

Зони за самомасаж

Дръжката с две ръце позволява на едната ръка да поддържа крака при сгъване, а другата да притиска растението. Самомасаж на краката може да започне от медиалната част на стъпалото, от големия пръст до петата : по този начин се стимулира рефлекторната зона на гръбначния стълб.

След това върху растението можете да натиснете областите под метатарзалите и центъра : по този начин се докосват рефлекторните точки на повечето от вътрешните органи . За да получите първоначална идея за това, което натискате, достатъчно е да имате някои анатомични бази . Според принципа на огледалната рефлексология, различните анатомични позиции се отразяват върху краката.

Леко натискане, слушане внимателно и състрадателно, докато кракът реагира и това, което чувствате под пръстите си, отваря един завладяващ свят на самоизследване и често води до по-дълбоко познаване на рефлексните точки, стимулирайки любопитството да знаем какъв е натискът и причината, поради която има определен отговор от натисната точка.

Разберете как се прави аюрведичен самомасаж