Сезонни плодове, април

По-долу е даден списък на сезонни плодове, налични през април . Изберете плода, за да знаете свойствата.

портокали

Портокалите са плод, богат на витамин С, много полезен, защото увеличават устойчивостта на човешкото тяло срещу различни химични, физични и екологични агенти, особено през зимата. Всъщност, портокалите са истинско лекарство за имунната система и освен това спомагат за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, като също така извършват анти-стрес действие.

авокадо

Авокадото, получено от растението Persea americana, е широко използван плод, тъй като е полезен срещу диабета и "лошия" LDL холестерол. Авокадото е богато на калций и калий, но преди всичко е отличен източник на витамини, които са полезни и за защита на здравето на сърцето.

банан

Бананът е плод, богат на фосфор, витамини и калий. Много високото съдържание на този минерал прави бананите полезни за предотвратяване на бъбречния страх, тъй като той действа значително върху хипертонията и свързаните с него заболявания като сърдечни пристъпи и инсулти.

кедри

Кедърът е плод на растението Citrus medica, широко използвано в сладкарската индустрия. Помага за борбата с образуването на абдоминален газ, е естествен антихипертензивен и отличен съюзник срещу целулита и бъбречните заболявания. И накрая, кедърът стимулира растежа на косата.

ягоди

Ягодите са богати на хранителни вещества и с ниско съдържание на калории, с диуретично, освежаващо и пречистващо действие. Те съдържат фосфор, желязо, калций, витамини А, В1, В2 и С, а също и ксилитол, който може да предотврати образуването на зъбна плака и халитоза.

киви

Киви е полезен плод за имунна защита, за проблеми с кръвообращението и за анемия. Освен това, кивито се използва за утоляване на жаждата и диуретични свойства, както и за предотвратяване на депресия и хронична умора.

лимони

Лимоните са отлични съюзници на имунната система благодарение на витамин С, който те съдържат. Лимоните също съдържат други вещества, като лимонин и лимонен, които ограничават клетъчното увреждане, от което може да се образува туморна формация. Много богати на антиоксиданти, лимоните са важни като антихолестерол.

ябълки

Ябълките, плодът на растението Pirus malus, са богати на пектин, диетично влакно, което помага да се контролират нивата на кръвната захар. По-малкото известно нещо е, че ябълките съдържат също флуорид, незаменим елемент за здравето на зъбите, тъй като предотвратява образуването на кариес.

Loquat

Медларите са плодове с противовъзпалителни и диуретични свойства, полезни за регулиране на чревната и чернодробната функция. Мушмулата изпълнява и слабително действие, когато е зряло, докато неузрелите са полезни в случай на диария, поради тяхното стягащо действие. Богат на витамин А, В и С, локутите също имат висока сила на насищане, поради което са полезни в случай на диети за отслабване.

Пере

Крушите са плодове, богати на калций и бор, способни да намалят риска от остеопороза, тъй като възпрепятстват процеса на разреждане на костната тъкан. Освен това, кора на круши е много богат на фибри, също полезни за холестерол.

Грейпфрутът

Грейпфрутът е плод, който стимулира храносмилането, чиито семена са полезни срещу цистит благодарение на техните антибактериални свойства. От кората на грейпфрута се получават и етерични масла, полезни за тяхната антидепресантна сила и за способността им да увеличават имунната система.

Може също да ви хареса:

> Плодове и зеленчуци в априлската количка

> Плодовете на пролетта