Слънчеви бани по време на бременност: нали?

Бременността не е заболяване; това е особено състояние в живота на жената и в репродуктивния цикъл. С необходимите предпазни мерки можете да правите всичко, дори да се печете на слънце, освен ако по някаква причина не е било противопоказано от лекаря.

Какви предпазни мерки трябва да предприемете, за да се изложите на безопасно слънце по време на бременност?

Защита от слънце

Всеки трябва да използва слънцезащитен крем преди излагане на слънце; при бременност обаче използването на добър крем става още по-важно.

Действителните хормонални промени излагат бременната жена на появата на грозни тъмни петна по кожата, особено на лицето. Това се нарича chloasma или melasma gravidico .

За да го предотвратите, използвайте слънцезащитен крем с много висока защита (50+), когато се излагате на слънце. Кремът трябва да осигурява защита срещу UVA и UVB лъчи и трябва да се разстила по цялото тяло, като се обърне специално внимание на лицето, на около 10 минути преди излагане на слънце, върху суха кожа.

При бременност всички жени трябва да използват висока защита, дори и тези с тъмен тип кожа . Всъщност, брюнетките са по-изложени на риск от хлоазма, защото кожата е по-предразположена към производство на меланин; блондинките, от друга страна, са по-склонни към слънчево изгаряне и слънчево изгаряне.

Как да получите перфектен тен без рискове?

Най-добрите часове за слънчеви бани по време на бременност

Много е важно да не се правят слънчеви бани в централните часове на деня, които са най-горещите. Така че трябва да отидете на плажа рано сутрин, до 11.00 ч., И следобед, не преди 16.00 ч. / 16.30 ч.

Излагането на слънцето в най-горещите часове ви излага на риск от слънчев удар, дехидратация и прегряване, като всички те винаги се предотвратяват, но по време на бременността е още по-важно.

Други предпазни мерки за слънчеви бани по време на бременност

  • Дори в най-добрите часове е препоръчително да не се излагате на слънце твърде дълго, особено ако денят е твърде горещ. Затова се препоръчва да направите някаква "пауза" в сянка под чадъра, в бара или в други сенчести места, и не оставайте на плажа твърде дълго. Слънчевите бани по време на бременност са хубави, но тежките слънчеви бани трябва да бъдат задоволени с малко по-малко тен, отколкото обикновено: ще има време за компенсиране за следващите години.
  • Дръжте далеч от главата . Бременността е идеалното време да покажете шапките с широки краища. Дори при слънчеви бани, най-добре е да държите главата си поне на сянка.
  • Пийте много. Винаги носете малка бутилка вода и постоянно се хидратирайте, дори и с помощта на пресни сезонни плодове.
  • Дръжте пръскачката пълна с вода в обсега, да се охлади дори под чадъра и да се изправяте пред топлината по-добре, без да се налага да ставате непрекъснато. Къпането помага да се поддържа тялото по-свежо. Прегряването може да бъде много вредно, особено през първия триместър на бременността, тъй като може да компрометира правилното развитие на плода.
  • Топлината има тенденция да понижава налягането. За да се предотвратят епизоди от липотимия или припадъци, често срещани особено в първия триместър на бременността, е важно да се избегне бързото ставане от столовете и леглата.

Защо да се откажеш от морето по време на бременност? Просто следвайте простите съвети