Спи без хъркане с естествени средства

Естествените средства за хъркане варират в зависимост от причините, които причиняват този дискомфорт. Хъркането, или по-просто патологията на хъркането, се предвижда между нарушения на съня, а не само безвредна неудобство, но и болест, която влияе безразлично без разлика на пола и възрастта и че сред различните последици носи със себе си хипертония и сърдечно заболяване .

По време на сън, отслабването на мускулния тонус на гърлото и отдръпването на гърба на езика намаляват размера на кухината, през която преминава въздухът, причинявайки турбуленция и вибрации на гъвкавото небце и зоната на фаринкса, причинявайки хъркане., Без да се отчита дискомфортът, причинен на другите, хъркането може да доведе до по-сериозно затруднение на въздушния проход, характеризиращо се с респираторни паузи с различна интензивност.

Тази по-сериозна патология, наречена сънна апнея или обструктивна сънна апнея, може да бъде причинена от някои фактори като: наднормено тегло, алкохол, тютюн, хапчета за сън и транквиланти, преди лягане, неправилна позиция (легнало положение) по време на сън, голяма умора, синузит и простуда.

Как да предотвратим хъркането по време на бременност?

Естествени средства за хъркане

Сред основните природни средства за хъркане, които се използват при фитотерапията е перила или босилек от Китай ( Perilla frutescens ) е ароматно растение, принадлежащо към семейство Lamiaceae, точно като "нашия" босилек.

От семената се добива и масло, за което е установено, че е от голямо значение в областта на естествената медицина, тъй като те са богати на омега 3 и омега 6 киселини и флавонови комплекси. Преди всичко тези последни активни съставки правят perilla изключителна растителност срещу алергии. Напоследък се препоръчва употребата на Perilla frutescens срещу хъркане.

Това е много досадно явление, особено за тези, които страдат от нея, и се изучава от специфичен клон на медицината, който е ронкологията . Богатството на полиненаситените мастни киселини, комбинирани с антиалергичния и противовъзпалителния ефект на семената на перилата, прави възможно с помощта на това растение най-накрая да можем да спим спокойно. Това растение е под формата на хранителна добавка в перлите и препоръчителната доза е обикновено 1-2 на ден.

Ако причината е с наднормено тегло, вместо това трябва да действаме за нейното намаляване благодарение на отслабващите билки, които се използват в фитотерапията за контрол на теглото. Тези естествени средства често имат двойната функция да действат върху загуба на тегло и детоксикиране на тялото, особено когато ядете лошо или използвате алкохолни напитки, тютюн или наркотици.

Когато запушен нос, дължащ се на синузит или студ, не ни позволи да заспим спокойно, нито ние, нито тези, които спят до нас, балсамовите етерични масла могат да действат положително благодарение на тяхното флуидизиращо и отхрачващо действие върху храчките. По този начин те предлагат незабавно облекчение на възпаления нос, благоприятствайки дишането.

Този специфичен вид есенции играе деконгестантно действие върху носната лигавица, той се втечнява и улеснява отстраняването на слуз и храчки.

Балсамовите етерични масла могат да се използват чрез дифузия на околната среда в спалнята, преди да заспите, като благоприятстват доброто дишане по време на сън.

Как се прилагат етерични масла?