Спорт и хранене за вегетарианец

Спортците, които искат да запазят или дори да подобрят своята фитнес, не трябва да забравят да се грижат за диетата си с диета .

Вегетарианските спортисти също трябва да компенсират приноса на хранителните вещества, тъй като е много лесно да попаднете в недостиг на минерали или витамини или желязо след спорт.

Протеини във вегетарианската диета на спортистите

Като цяло, по цвят, който трябва да поддържа горната си мускулатура, се изискват около 1, 2 грама протеин на килограм тяло, така че първото нещо, което трябва да се провери, е дали вашата вегетарианска диета съдържа достатъчно протеин.

Ако не са налице правилните дози, тук е серия от продукти, от които да се намерят протеини:

> Тофу, 13 грама на порция

> Мляко, 8 грама на порция

> Леки сирена, около 12 грама на порция

> Фъстъчено масло, 8 грама за две супени лъжици

> Кисело мляко, 8 грама на буркан

Желязо, витамини и минерални соли в спортната диета на спортиста

Отвъд протеините трябва да се провери правилното количество желязо . Човешкото тяло е добро за усвояване и управление на желязо от животински храни, докато в зеленчуците желязото е по-трудно да се абсорбира от тялото и затова трябва да се приема в огромни количества чрез избор на бобови растения (боб, леща, сушени плодове).

И накрая, специално внимание към минералните соли и витамини, от витамин С, верен спътник на човешкото здраве, който укрепва имунната система и подпомага усвояването на желязо, идващо от зеленчуци, съдържащи се в зелен кори, в цитрусови плодове. и в киви, на другия Витамин е много важен и по-лесен за усвояване на вегетарианец, който е витамин В12, който е от съществено значение за тези, които практикуват спорт, присъстващ в млякото и неговите производни.

Що се отнася до минералните соли, реинтеграцията на последните е много важна за един спортист; препоръчваният прием на вода е 2 литра на ден.