Трахеит, причини и лекарства

За съжаление, трахеитът е заболяване, което всички знаем малко и със сигурност имаме ясно разбиране за неговите симптоми.

Това е възпаление на трахеята, тази област на гърлото, която свързва ларинкса с първите бронхи и е придружена от кашлица, повишена температура, студ, болка в гръдната кост, затруднено дишане с излъчване на хриле, поради стесняване на трахеята в случаи на тежко възпаление също могат да бъдат напълно блокирани.

Съществува форма на първичен рахеит, инфекция, пряко засягаща трахеята, и вторичен трахеит, който първоначално включва първите дихателни пътища и след това се задълбочава и концентрира върху трахеалната част.

Това ни кара да разберем, че не трябва да се приемаме повърхностно и винаги е добре да се консултирате с лекар за правилна диагноза.

Причините за трахеит

Трахеитът може да бъде с бактериален произход или с вирусен произход.

> Бактериални : Staphylococcus aureus и Streptococcus pneumoniae са най-честите средства, които могат да причинят възпаление на трахеята и да носят със себе си най-типичните симптоми като повишена температура, възпалено гърло, кашлица и трудност при проникване на въздух. и за бронхите. Staffilococcus aureus колонизира първите дихателни пътища, така че причиненият от него трахеит може да бъде първичен или вторичен, а в последния случай - инфекции като ринит, фарингит на ларингит. Стрептококите са причина за пневмония и сериозни форми на инфекция като менингит, но в нашия случай тя може да доведе до форми на бронхити, отити, синузити и трахеити.

Вирусни : грипни вируси, настинки като риновирус могат да засегнат целия ларингеален тракт или в последствие само частта от трахеята с зачервяване, парене, затруднено преглъщане и дишане.

Трахеитите могат да произхождат и от дразнещи агенти като токсични изпарения, вредни вещества, замърсявания от различни видове, алергенни вещества като прашец, животински косми, прах, които допринасят за дразнене на лигавицата и надуване на дихателните пътища.

Важно е да се консултирате с лекаря при първото предупреждение, тъй като трахеитът, който не се лекува правилно, може да доведе до сериозни усложнения, до спиране на дишането и следователно до смърт.

Средства за лечение на трахеит

Лекарят ще извърши т. Нар. " Тампон ", т.е. вземане на проба от лигавиците за тестове за култура и установяване дали възпалението е с бактериален произход и идентифицира бактериите, с които ще се бори. В този случай антибиотикът трябва да се използва възможно най-специфично.

В случай, че инфекцията е вирусна, антибиотиците не са необходими, но можем да прибегнем до успокояващи лекарства, дори естествени, почивка и точна хидратация.

Ако вместо това трахеитът е причинен от алергенни агенти, вероятно е прилагането на лекарства въз основа на тежестта на симптомите.

Адювантни естествени средства.

Природата ни помага в подкрепа на фармакологични лечения с успокояващи средства, които са полезни за нашите дихателни пътища.

> Малва : благодарение на наличието на флавоноиди и слуз, малвият билков чай ​​има противовъзпалителен ефект през целия начален тракт, с успокояващо, успокояващо и отхрачващо действие.

> Мащерка : инфузия от мащерка, която се използва за фумигация и за пиене е естествен антибактериален препарат, който контрастира с различни видове инфекции и подпомага фармакологичното лечение, е балсамов и стимулира дишането

> Cajeput в етерично масло: гаргара с cajeput позволяват да се противодейства на инфекции, засягащи горните дихателни пътища и цялата орофарингеална кухина. Две или три капки в топла вода за изплакване. Възможно е да се приеме Cajeput, ако е от най-чистата екстракция, чрез чаена лъжичка мед, в която да се разтвори капка от това ценно етерично масло.

> Прополис : разтвор на безалкохолен прополис е отлично средство за борба с бактериалната инфекция. Дезинфекцира и успокоява устата и гърлото.

Прочетете също Естествени средства за защита от възпалено гърло и кашлица >>